Янукович не відпустив Тимошенко на похорон свекра

vlasenko likarnyaЮлія Тимошенко отримала офіційну відмову від керівника Качанівської колонії щодо дозволу тимчасово покинути пенітенціарний заклад, як це передбачено ст. 111 Кримінально-виконавчого кодексу для будь-якого ув’язненого у випадку смерті близького родича.

Про це журналістам біля лікарні «Укрзалізниці» повідомив захисник екс-прем’єра Сергій Власенко, повідомляє byut.com.ua.

За його словами, ця відмова вмотивована двома статтями: однією – з Кримінально-процесуального кодексу, друга - з цивільного, у яких до переліку близьких родичів не входить свекор.

«Це яскравий приклад вибіркового застосування закону. Мене дивує, чому пан Первушкін, зокрема, не застосував ст. 20 чи ст. 52 Цивільно-процесуального кодексу, де чітко зазначено, що у коло близьких родичів входить в тому числі і свекор», - наголосив Власенко.

На його думку, це зроблено для того, щоб вчергове, порушуючи права Тимошенко, не дати їй можливість попрощатися з дуже близькою для неї людиною.

«Ми знаємо, що рішення приймалося пізно вночі, ми знаємо, що Віктор Янукович особисто надавав команду. Хотілося б звернутися до Януковича особисто та нагадати, що між людським і тваринним в таких питаннях є кордон. І у Януковича сьогодні ще є можливість зробити крок або в одну, або в іншу сторону», - зазначив захисник.

Він також наголосив, що ст. 111 Кримінально-виконавчого кодексу дозволяє ув’язненому короткостроково залишати територію колонії у зв’язку зі смертю близького родича. Саме тому, за словами Власенка, до прокуратури подано ще дві заяви Юлії Тимошенко щодо того, щоб надати їй можливість провести цей період з родиною.

«Це право має кожний ув’язнений в Україні, це не є ексклюзивом для Юлії Тимошенко, як це намагається представити пенітенціарна служба», - зазначив Сергій Власенко.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.