Українське СІЗО: концтабір з елементами садизму

odessa sizo

 

В сучасній Україні і до сьогодні пенітенціарна система працює так, неначе на дворі 17 сторіччя, а ув’язнені – каторжани, які змушені терпіти усі примхи тих, хто у цій системі працює. І не дай Боже ув’язненому почати скаржитись! Ті, проти кого ці скарги направлені, починають скаженіти, а на скаржника чекає карцер.


Звісно, що СІЗО – не курорт. Проте, він не повинен бути концтабором, в якому голова концтабору – цар і бог. Тим паче, що за нинішніх реалій в українських СІЗО сидить багато осіб, проти яких кримінальні справи порушені незаконно. До таких належить і громадянин Польщі, відомий правозахисник та журналіст Олександр Олександрович Орлов.

Нині він в Одеському СІЗО, в камерах якого у таку спеку шматочок змерзлого масла на підлозі тане за сорок секунд. Стан його здоров’я – ганебний. Та чи важливо це для українських вертухаїв? Він неодноразово втрачав свідомість, а отримати нормальну медичну допомогу не може. Коли ж скаржиться – його відправляють до карцеру, та ще й примовляють: це тобі за скарги.

Олександра ця влада дуже добре знає. Так само, як і пані Лутковська, яка зустрічалась з ним у Європейському суді, коли він виграв справу. Може, тому вона і не поспішає третій місяць реагувати на його скарги з СІЗО, бо пам’ятає програш?

Тож редакція «Конфлікти і закони» тепер звертається до пані Лутковської, буцімто омбудсмена, аби вона все ж виконала взяті на себе зобов’язання, аби люди бачили, що вона недарма приймала присягу на задвірках ВР!


Уповноваженому по правах людини ВР України

Пані Лутковській

Інформаційний запит

На підставі ст. 32 Закону України «Про інформацію», ст. 35 Закону України «Про друковані засоби масової інформації в Україні», та у зв’язку з проведенням журналістського розслідування по факту незаконного ув’язнення до Одеського слідчого ізолятора відомого правозахисника та журналіста пана Орлова Олександра Олександровича за сфальшованою кримінальною справою,

просимо повідомити про наступне:

Пан О.Орлов, громадянин Польщі, звернувся до Вас з заявою три місяці тому (рег. № 198675). Просимо повідомити, чому протягом трьох місяців на його заяву не було дано Вами ніякої відповіді, не було зроблено протесту проти порушення його прав згідно норм Європейської Конвенції прав людини за процедурою діючого українського законодавства;

Консулом Польщі в Одесі паном Адамом Адамчуком було надіслано вже три протести про порушення прав О.Орлова, але й на них не було ніякої реакції ані з боку Вашого Представництва, ані з боку МЗС України.

Наразі, сьогодні маємо інформацію, що керівництво Одеського слідчого ізолятора продовжує жорстоко поводитися з паном О. Орловим, незаконно на сім діб перевело його в карцер, де він втратив свідомість і йому тривалий час не надавалась медична допомога. Причиною переведення була справедлива вимога пана О. Орлова не порушувати його прав, адже він має право презумпції невинуватості. В камері сьогодні температура становить до 40 градусів спеки, велика задуха. Керівництво ізолятора отримало наказ відкривати вікна камер, а пану О. Орлову навпаки – вікно умисно закривали. Це можна розцінювати як катування. Українські в’язниці це що - гестапо?

Людина, маючи право презумпції невинуватості, має право скаржитися до всіх інстанцій, відстоюючи свої права та гідність.

Сьогодні стан здоров’я пана О. Орлова різко погіршився. Він також отримує погрози своєму життю.

Всі обставини сфальшованої на нього кримінальної справи викладені у заяві пана О. Орлова.

«Конфлікти і закони»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.