Тюремники перешкоджають захисникам зустрічатися з Тимошенко

vlas turemniki

 
Після абсолютно провального для влади слухання в Європейському суді з прав людини справи Юлії Тимошенко, влада тепер перешкоджає лідеру опозиції бачитися із захисниками.


Про це заявив під час брифінгу біля харківської лікарні «Укрзалізниці» захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко, повідомляє byut.com.ua.

За його словами, вчора співробітники Пенітенціарної служби, які охороняють Юлію Тимошенко, протягом трьох з половиною годин перешкоджали її спілкуванню із захисником Євгенією Тимошенко.

«Були порушені всі базові принципи конфіденційності зустрічі. Протягом трьох години у кімнаті для зустрічі, з невідомих для нас причин, були присутні представники Пенітенціарної служби, які в тому числі здійснювали відео фіксацію зустрічі», - розповів Власенко.

За його словами, як тільки Євгенія почала погоджувати певні питання і тези, пов’язані зі скаргою до Євросуду, їй одразу було запропоновано припинити спілкування з Юлією Тимошенко.

«Незважаючи на те, що були продемонстровані письмові рекомендації німецьких лікарів, незважаючи на всі посилання на норми законів, протягом трьох годин працівники Пенітенціарної служби по суті здійснювали третирування. Напевно, так вони виконують рекомендації німецьких лікарів про 8 тижнів без стресу», - наголосив Власенко та додав, що порушення права на захист та на конфіденційну зустріч із захисником є неприпустимими.

Власенко нагадав, що це вже не перший раз, коли захисників не допустили до Тимошенко. Крім того, за його словами, Юлія Тимошенко сьогодні була змушена відмовитися від процедур у зв’язку з різким погіршенням стану здоров’я.

Вже підготовлено і підписано скаргу Юлії Тимошенко на ім’я прокурора харківської області Геннадія Тюріна та керівника Качанівської колонії Івана Первушкіна з цього приводу.

«Також ми поінформували про ці події суддю київського районного суду Харкова Садовського, щоб він нам потім не розказував, що у нас була можливість готуватися до судових засідань належним чином і нам ніхто не перешкоджав», - наголосив Власенко.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.