У Тимошенко вилучили два дозиметри, які зафіксували суттєве перевищення радіаційного фону в її палаті

tmoshenko dozimetry

 

Як вже повідомлялося, в палаті лідера опозиції Юлії Тимошенко сьогодні було проведено обшук. Про це на брифінгу біля харківської лікарні «Укрзалізниці» повідомив її захисник Олександр Плахотнюк. За його словами, у палаті Юлії Тимошенко було вилучено два дозиметри.


З приводу обшуку Юлія Тимошенко звернулася із заявою до керівника Качанівської колонії Івана Первушкіна.

Публікуємо повний текст заяви Юлії Тимошенко до керівника Качанівської колонії:

«Сьогодні, 13.09.2012 року, в палаті, де я перебуваю, проводився повний обшук в кращих традиціях 37-го року. Я переконана, що цей обшук проводився з однією метою: вилучити у мене два дозиметри (один – основний, другий - контрольний), які давали мені можливість незалежно від органів влади контролювати в постійному режимі рівень радіації в приміщеннях, де я перебуваю.

За період такого контролю чотири рази дозиметр показував дані, які суттєво перевищують норму, що зафіксовано на приладі в накопичувальному режимі. Я планувала передати ці дозиметри в найближчий час моїм захисникам для оприлюднення цієї інформації.

Сьогодні під час обшуку у мене навмисно вилучили обидва прилади. Я переконана, що цей обшук був організований для вилучення приладів безпосередньо за дорученням Януковича, бо саме він здатний зараз впливати спеціальними засобами на моє здоров’я і життя. І саме вилучення дозиметрів, про які знала адміністрація колонії, є зайвим тому підтвердженням.

Ніяким офіційним замірам, які будуть проводити представники влади стосовно рівня радіації та інших шкідливих впливів на моє здоров’я, я не довіряю.

Я вимагаю терміново дозволити моїм захисникам передати мені нові дозиметри, бо ті, що вже побувають в руках СБУ, не будуть придатні для об’єктивних вимірів, яким можна довіряти.

Вважаю, що вилучення у мене дозиметрів, про які я самостійно повідомила представників колонії, які проводили обшук, є незаконним та зроблено за дорученням Адміністрації Януковича, щоб позбавити мене права на незалежний контроль рівня радіації, який я мала можливість проводити.

Юлія Тимошенко»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.