Питання обрання президента парламентом в Конституційній Асамблеї не піднімалось – Микола Оніщук

onischuk assambleya

 
Президент Інституту правової політики, член Конституційної Асамблеї Микола Оніщук вважає, що зміни до Конституції можуть бути ухвалені до президентських виборів 2015 року. Однак не всі положення одночасно наберуть чинності з моменту прийняття Основного Закону. Таку думку він висловив в інтерв’ю виданню «Комсомольська правда в Україні».


Зокрема, норма про двопалатний парламент, якщо такий буде запроваджено, запрацює лише після сплину повноважень діючих депутатів. «Тобто, якщо самі зміни будуть прийняті протягом найближчих двох років, то повноцінно вони запрацюють після чергових парламентських та місцевих виборів», - додав він.

Крім того, коментуючи можливість виборів президента парламентом, правник зауважив, що у разі зміни способу обрання президента, його повноваження мають звузитися. Проте, Микола Оніщук зауважив, що власне в Конституційній Асамблеї це питання не піднімалось, повідомляє прес-служба Інституту правової політики.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.