ГПУ обіцяє порушити кримінальну справу з приводу відеоспостереження у палаті Юлії Тимошенко

gpu15 06 2012

 
Генеральна прокуратура доручила пенітенціарній службі провести службове розслідування за фактами відеоспостереження за Юлією Тимошенко та оприлюднення цього відео в мережі Інтернет. Об’єднана опозиція «Батьківщина» та ВО «Свобода» вимагають від Генпрокурора негайно порушити кримінальну справу та покарати винних. Про це повідомив журналістам голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк після зустрічі лідерів опозиції з Генеральним прокурором України Віктором Пшонкою, повідомляє byut.com.ua.


Він зазначив, що Генпрокурор дав Державній пенітенціарній службі доручення провести службове розслідування за фактами оприлюднення відеозапису із Юлією Тимошенко.

«Генеральна прокуратура звернулась до уряду і персонально до міністра юстиції з приводу того, що заклади Державної пенітенціарної служби порушують закон і фактично знущаються над Юлією Тимошенко», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Ці дії пенітенціарної служби, оприлюднення цього відео, є ніщо інше, як тортури, і підпадає під визначення конвенції ООН (проти тортур - ред), тому що це моральне знущання над людиною», - додав голова Ради Об’єднаної опозиції.

Він підкреслив, що за два дні перед зустріччю з опозицією Генпрокуратура почала проводити службове розслідування: «Завтра всі матеріали розслідування будуть в стінах Генеральної прокуратури і буде вирішуватись питання про порушення кримінальної справи».

«Ми вимагаємо від Генеральної прокуратури України порушити кримінальну справу за цими фактами, з’ясувати, хто встановлював відеокамери, хто розповсюджував дане відео, і притягнути до відповідальності як керівництво колонії, так і тих наглядаючих прокурорів, які повинні були зупинити цей злочин ще декілька місяців тому», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він також повідомив, що під час зустрічі з Юлією Тимошенко у харківській лікарні, вона розповіла, що «біля моніторів стоять здоровенні мордовороти і спостерігають постійно за нею». «І тому, ключова вимога – прибрати людей чоловічої статі, тому що мужиками їх назвати не можна, і посадити жінок біля моніторів спостереження, так як цього вимагає закон», - зазначив Арсеній Яценюк.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.