Депутати від опозиції озвучили Ренату Кузьміну свої вимоги

r kuzmin

 
Близько 30 народних депутатів фракції «Батьківщина» провели зустріч з першим заступником Генпрокурора Ренатом Кузьміним, вимагаючи припинити політичні репресії.


Депутати вимагали зупинити незаконне відеоспостереження за Юлією Тимошенко, розслідувати обставини перевезення Юрія Луценка з київської клініки «Оберіг», побиття у Харкові жінок-депутатів Олександри Кужель, Тетяни Слюз та Людмили Денісової, а також відреагувати на заборону виїзду за кордон захиснику Сергію Власенку.

Зокрема, під час зустрічі народний депутат Сергій Соболєв звернув увагу на порушення прав ув’язненої лідера опозиції Юлії Тимошенко.

«За Юлією Тимошенко постійно ведеться відеоспостереження, при чому представниками чоловічої статі, її позбавляють права на телефонні розмови та прогулянки на свіжому повітрі», - наголосив Соболєв.

Крім того, депутати просять Генеральну прокуратуру розібратися, чому Юрія Луценка було вивезено з лікарні «Оберіг» одразу після операції.

«Чому людина, яка потребує другої операції, була вивезена з лікарні», - запитав Сергій Соболєв.

Окрім того, народний депутат Сергій Пашинський наголосив на тому, що вже тривалий час порушуються права та чиниться тиск на народного депутата, адвоката Юлії Тимошенко Сергія Власенка, зокрема, є судові постанови щодо заборони виїзду за межі країни.

За словами Пашинського, через це «Власенко не зміг відвідати засідання Парламентської асамблеї Ради Європи, хоча входив до складу делегації українського парламенту».

«Я вимагаю зреагувати на цю ситуацію та привести ситуацію із Власенком у відповідність до законодавства», - зазначив він.

Крім того, опозиціонери вимагають розібратися із особами, які порушили права народних депутатів-жінок під час відвідування ними Юлії Тимошенко у лікарні «Укрзалізниці».

У свою чергу, перший заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін пообіцяв депутатам доручити своїм заступникам розібратися в кожній ситуації, повідомляє byut.com.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.