Незаконне рішення ВАСУ відносно Власенка буде скасоване Європейським судом

yatsenuk vlas

 
Суд при розгляді справи керується не тільки внутрішнім законодавством, а й міжнародним, тому суд має врахувати позицію західних партнерів щодо політичної вмотивованості справи Власенка, - заявив голова фракції «Батьківщина», виступаючи на засіданні ВАСУ, де він представляє інтереси Сергія Власенка, повідомляє byut.com.ua.


Він нагадав, що вчора країни-члени ЄС устами Єврокомісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле «висловили дуже чітку позицію, що дана справа є політично вмотивована»: «Я кажу це для того, щоб високий суд врахував позицію наших західних партнерів, адже Україна є підписантом як загальної декларації прав людини, так і європейської декларації з прав людини».

«Незаконне рішення суду буде скасоване Європейським судом з прав людини», - підкреслив він. Арсеній Яценюк нагадав, що суд долучив до справи нові докази, які доводять позицію захисту. Зокрема, лист Генпрокуратури за підписом начальника Головного управління з розслідувань особливо важливих справ ГПУ «чітко зазначає, що громадянин Власенко не є адвокатом, залучений до участі в кримінальній справі в якості спеціаліста з права і народного депутата України та діяв на підставі довіреності, виданої політичною партією «Батьківщина».

Голова фракції «Батьківщина» також наголосив, що в матеріалах, направлених від Національної асоціації адвокатів, «на сторінці 63 чітко зазначено, що Власенко бере участь у відповідних кримінальних процесах як народний депутат України і його особа встановлена на підставі відповідного посвідчення народного депутата України».

Арсеній Яценюк повідомив, що на адресу суду було направлено також документи, які стосуються статусу Сергія Власенка у кримінальній справі Юлії Тимошенко, яка розслідується СБУ в Харківській області. «Він викликається виключно у якості захисника, а не адвоката в цій кримінальній справі», - підкреслив він.

За його словами, висновок Дисциплінарної палати Київської міської кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури від 28 лютого 2012 року, який є в матеріалах справи, також чітко зазначає, що Сергій Власенко не адвокат.

«Із 2008 року громадянин Власенко не здійснює адвокатської діяльності, що підтверджено трудовою книжкою і низкою документів, - нагадав він. - Власенко не зареєстрований як суб’єкт підприємницької діяльності, не отримував доходи, не підписував жодних договорів про надання адвокатських послуг, не брав участі в жодному процесі в якості адвоката не тільки у 2012-му чи 2013-му році, а і в попередні роки».

Арсеній Яценюк підкреслив, що голова Верховної Ради не мав права на подання позову про позбавлення Власенка депутатських повноважень: «Навіть якщо гіпотетично уявити, що наявність свідоцтва на здійснення адвокатської діяльності може бути підставою для подання відповідного позову, то відповідно до листа Львівської обласної колегії адвокатів та частини закону України про адвокатуру та адвокатську діяльність, з 22 лютого, тобто за 8 днів перед поданням відповідного позову, навіть право на зайняття адвокатською діяльністю громадянина Власенка було скасовано».

«Депутати будуть захищати незалежний, чесний справедливий суд і кожного суддю, який виносить рішення по закону і Конституції. Тому, ваша честь, ми просимо вас прийняти законне рішення», - додав Арсеній Яценюк.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.