Арсенія Яценюка допитали з порушенням норм КПК

steg1

 
Сьогодні відбувся допит глави фракції «Батьківщина» Арсенія Яценюка в якості свідка в кримінальному провадженні, порушеному УМВС України в Чернівецькій області за фактом нібито втручання в діяльність працівників правоохоронних органів.


При цьому МВС навіть не повідомило Арсенія Яценюка у встановлені Кримінально-процесуальним кодексом терміни (за три дні) про дату та час проведення допиту. Слідчий повідомив, що провадження за заявою Арсенія Яценюка про незаконне стеження за ним закрите. Натомість допит проводиться у справі «по факту незаконного втручання в діяльність працівників правоохоронних органів».

У протоколі допиту Арсеній Яценюк власноруч записав, що невстановлені особи в автомобілі ДЕУ, які стежили за ним, представилися працівниками Чернівецького дріжджового заводу. Вони не пред’явили жодних документів ні йому, ні представникам міліції, що прибули на виклик.

Арсеній Яценюк вимагає «негайного розслідування факту зовнішнього спостереження за ним в Чернівцях та притягнення до кримінальної відповідальності невстановлених осіб або керівництва УМВСУ чи УСБУ в Чернівецькій області за дачу незаконного наказу щодо стеження за народним депутатом України»: «Такі дії містять ознаки злочину та є втручанням в діяльність народного депутата».

Він заявив, що на інші запитання готовий відповісти Генеральному прокурору України.

Як стало відомо «Батьківщині», ця справа перебуває на особистому контролі головного слідчого управління МВС України.

«Замість того, щоб розслідувати кримінальну справу щодо стеження за народними депутатами, знайти та покарати тих, хто віддавав незаконний наказ про стеження за народними депутатом і виконував його, прокуратура продовжує політичні переслідування по відношенню до Арсенія Яценюка та Геннадія Москаля», - заявляють у «Батьківщині».

«Ще раз нагадаємо, люди, які стежили за народним депутатом, не представилися як працівники міліції ані Арсенію Яценюку та Геннадію Москалю, ані співробітникам міліції, які прибули на місце події. В міліції тривалий час взагалі відхрещувалися від цього інциденту. Але відкривши провадження в справі про нібито втручання в діяльність правоохоронних органів, влада фактично визнала факт зовнішнього спостереження працівниками цих органів за Арсенієм Яценюком», - зазначають в партії.

Народні депутати фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк та Геннадій Москаль вимагають від Генерального прокурора негайно розслідувати факт незаконного стеження спецслужбами за народними депутатами, що є прямим порушенням закону, та притягнути до відповідальності тих, хто віддавав наказ про незаконне стеження за народними депутатами, а також тих, хто розслідує справу про начебто перешкоджання діяльності співробітників правоохоронних органів.

Нагадаємо, 30 березня, під час перебування в Чернівцях у рамках акції «Вставай, Україно!», Арсеній Яценюк викрив два автомобілі, із яких за ним велося незаконне зовнішнє спостереження. Одне авто вдалося зупинити. Було зроблено заяву про вчинення кримінального правопорушення і викликано наряд міліції. У цих осіб було виявлено засоби прихованого зв’язку в робочому режимі, у салоні машини - фотоапаратуру та засоби стаціонарного та переносного зв'язку з інвентарними номерами державної установи. У багажнику автомобіля працівники міліції виявили три комплекти номерних знаків, які, як з'ясувалося, в картотеках МВС не числяться. За наявною інформацією, автомобіль належить службі зовнішнього спостереження СБУ.

Пізніше з’ясувалося, УМВС України в Чернівецькій області почало кримінальне провадження проти Арсенія Яценюка та народного депутата від «Батьківщини» Геннадія Москаля щодо втручання в діяльність працівників правоохоронних органів, повідомляє byut.com.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.