Активісти всеукраїнського комітету «НАСТУП» заявляють про системні утиски з боку влади

nastup utiski

 
Кількість скарг представників ВК «Наступ» на утиски з боку влади почастішала. Активістів викликають в міліцію,  прокуратуру та на лави підсудних, публічно заявляють про неправдиві публікації та навіть звинувачують у причетності до горезвісних бандитів з Білої Церкви. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі ВК «НАСТУП».


Впродовж травня цього року великого резонансу набула тема знесення наметового містечка ВК «НАСТУП» та ГО «Спільна справа» на Софійській площі. Надзвичайно сумнівними здаються заяви міністра Захарченка щодо незаконності дій активістів, навіть за наявності доказів, що підтверджують правомірність встановлення наметів.

А останнім часом було зафіксовано близько 25 порушень конституційних прав громадських активістів, чи економічного, політичного та непрямого тиску на них.

Зокрема 21 травня 2013 року Шевченківській районний суд міста Києва визнав винним активіста  всеукраїнського комітету "НАСТУП" Руслана Секелу за ст.185 КУпАН "Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції", а вже 31 травня 2013 року о 9.30 у тому ж суді за участю тієї ж судді розглядатиметься нове звинувачення активіста за статтею 185-1 КУпАН «Порушення встановленого порядку організації чи проведення зібрань, мітингів» під час штурму КМДА у лютому цього року.

Досі не завершено слухання у справі учасника Податкового Майдану Романа Федчука, котре триває вже понад два роки.

Проти п’яти одеських активістів порушено кримінальні справи, їх змусили виплатити грошову заставу понад 270 тис. грн. та взяли підписку про невиїзд.

Коментуючи події, Р. Секела, зокрема, заявив: «Сьогодні відбувається масова «зачистка» та залякування всіх тих громадських активістів, котрі ще здатні боротися проти режиму. На жаль, авторитарний режим запустив важелі згортання демократії, що, загалом, може загрожувати втратою незалежності України».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.