У Херсоні знову напали на журналіста. Міліція бездіє

herson napad

 
У Херсоні знову напали на журналіста, який працював у момент спроби виселити з квартири багатодітну родину Сорокіних. Як і раніше, виселення відбувалося за допомогою сили. Молодики атлетичної статури в уніформі, без розпізнавальних знаків, але з надписом на одязі «охорона», нападали на мешканців квартири. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Незалежної медіа-профспілки.


Пізніше стало відомо, що це були представники охоронної фірми «Арбалет». Нападу зазнав також журналіст Інформаційного агентства «Таврія ньюс» член медіа-профспілки Олександр Тарасов. Люди в уніформі хапали журналіста за руку, затуляли камеру мобільного телефону руками, погрожували фізичною розправою в разі, якщо журналіст не припинить зйомку. Вони не допускали журналіста до місця зйомки. «Новий власник» квартири пан Сотников також затуляв руками об’єктив, робив у фотокамеру непристойні жести.

Пізніше, один із охоронців, за наказом юриста Сотникова, почав зіштовхувати журналіста зі сходів, а потім викрутив йому руку, намагаючись вирвати мобільний телефон. Свої дії бравий молодик супроводжував вигуками: «Я тобі с… зараз руку зламаю». Зламати руку журналісту не вдалося лише завдяки втручанню співробітника міліції.

Дії міліції носили суперечливий характер, з одного боку вони зупиняли бійців, які не соромилися погрожувати та кидатись на журналіста навіть у присутності правоохоронців. З іншого боку, ніяких рішучих дій для припинення злочину не вживалось, все, як і минулого разу, обмежувалось фразами: «Розберемось, пишіть заяву, слідчій у всьому розбереться». А потім, коли охорона разом з юристом Сотникова відштовхувала Олександра Тарасова, не даючи йому можливості піднятися на 5 поверх до дверей спірної квартири, де безпосередньо відбувались всі події, міліція також почала забороняла журналісту пройти до місця зйомки.

Один із лейтенантів міліції після запитання журналіста, чому охоронці, всупереч закону, без шевронів, посвідчень та будь яких інших розпізнавальних знаків, почав вимагати від журналіста спеціальний бейдж. На запитання журналіста, яким законом це передбачено, співробітник міліції відповів: «Ну, я всіх ваших законів не знаю, але бейдж у вас повинен бути». Піднятися на поверх журналіст зміг лише після втручання колеги з російського телеканалу НТВ, який під камеру заявив: «Ви що, всі з глузду з’їхали ? Пропустіть Олександра». Лише тоді міліція розсунула охоронців та пропустила кореспондента ІА «Таврія ньюс» до місця подій.

За заявою Олександра Тарасова Комсомольським райвідділом міліції відкрито кримінальне провадження. Слідство доручено слідчому Дар’ї Зубко, тій самій, яке вже двічі закривала справу по нападу на журналістів.

НМПУ вважає, що бездіяльність міліції при розслідуванні нападу 13.03.2013 р. на журналістів ІА «Таврія ньюс» Олександра Тарасова та Валерія Миронюка призвела до того, що напади на журналістів почали носити системний характер. Враховуючи це, НМПУ вимагає від Міністра внутрішніх справ та Генерального прокурора України припинити імітацію бурхливою діяльності та взяти розслідування нападів на журналістів ІА «Таврія ньюс» Олександра Тарасова та Валерія Миронюка під свій особистий контроль.

Нагадаємо, що під час зйомок незаконного виселення багатодітної родини Сорокіних, на журналістів ІА «Таврія ньюс» Олександра Тарасова та Валерія Миронюка напали невідомі особи, які штовхали журналістів, закривали об’єктив камери руками, а один із молодиків побив журналіста http://nmpu.org.ua/2013/03/v-hersoni-bratky-napaly-na-zhurnalistiv-media-profspilka-vymahaje-pokaraty-vynnyh/.

 Комсомольським відділом міліції було порушено кримінальну справу за ч.1 ст.171 КК України. Ведення слідчих дій було доручено слідчому Дар’ї Зубко, яка цю справу закрила. Спочатку постанова про закриття кримінального провадження була скасована 16 квітня, заступником прокурора Херсонської області В. Бубенщиковим. Однак, після нетривалого розслідування, Дар’я Зубко знову закрила справу.

Прокуратура Херсонської області самоусувається від контролю над розслідуванням, а точніше, робить все, щоб кримінальне провадження не було поновлено. 30 травня Апеляційний суд Херсонської області скасовує постанову про закриття кримінального провадження, як незаконну, та направляє справу по нападу на журналістів до Комсомольського райвідділу міліції Херсона для продовження слідчих дій. Пройшов місяць, однак подальша доля кримінального провадження залишається невідомою.



Коментарі

  +0 #1 Алекс 3 июл. 2013 г., 21:24:23
А когда была съемка? Сейчас лето, жара, а в кадре все в куртках, милиция в шапках. Тарасов как всегда провоцирует и передергивает факты. Он никакой не журналист, а "Таврия ньюс" не числится в списках зарегистрированных информационных агенстсв.
  +0 #2 консерватор 4 июл. 2013 г., 21:05:09
[quote name="Алекс"]А когда была съемка? Сейчас лето, жара, а в кадре все в куртках, милиция в шапках. Тарасов как всегда провоцирует и передергивает факты. Он никакой не журналист, а "Таврия ньюс" не числится в списках зарегистрированных информационных агенстсв.[/quote]
Неужели не понятно - это съемка предыдущего выселения

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.