Гомільшанські ліси: другий рік правління директора-лісоруба почався з дерибану земель нацпарку

gomil shan

 

Незважаючи на активні протести громадськості та численні порушення на території національного парку "Гомільшанські ліси", Державне агентство лісових ресурсів ще на рік продовжило контракт його "недодиректору" І. Северину. Не минуло й місяця з цього перепризначення, як з "Гомільшанських лісів" прийшли нові тривожні звістки - у національному парку розпочався дерибан землі. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі ЕкГ «Печеніги».


На територію колишньої бази відпочинку заводу ім. Шевченка завезені будівельні матеріали: цегла, бетонні плити, бутовий камінь. Йде вирубка дерев, зруйнована велика частина старих дерев'яних і цегляних будівель бази, йдеться у повідомленні прес-служби.

Згідно із чинним Проектом організації території НПП "Гомільшанські ліси", територія бази заводу ім. Шевченка була передана національному парку в постійне користування. За матеріалами лісовпорядкування вона є 10 виділом 14 кварталу Коропівського природоохоронного відділення та відноситься до державного лісового фонду. Проектом розвитку парку базу передбачалося реконструювати та перетворити на його біологічну станцію. Тепер ні про який розвиток парку мріяти не доводиться, а територія бази майже напевно перейде до приватних рук, зазначає прес-служба.

Що ж, дерибан національного парку розпочався! Скільки ще земель, які є національним надбанням України, І. Северин збирається віддати (в відкуп за місце директора?), покаже час, - зазначають у прес-службі. - Нами ж поки були відправлені відповідні звернення - директорові "Гомільшанських лісів" та в екологічну інспекцію (http://www.greenkit.net/Members/Pe4eneg/GomolshaNPP/st_gom_zem_vah.doc), повідомляє прес-служба ЕкГ «Печеніги».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.