«УДАР» вимагає від Генпрокурора провести перевірку за фактом обшуку у громадській приймальні Дубневича

dubnevich

 
Партія «УДАР» вимагає від Генпрокурора Пшонки провести невідкладну прокурорську перевірку за фактом обшуку у громадській приймальні народного депутата фракції «УДАР» Ярослава Дубневича. Про це йдеться у депутатському зверненні заступника голови партії «УДАР» Віталія Ковальчука, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі партії «УДАР».


У зверненні зазначається, що 25 липня у приміщенні за адресою м. Львів, вул. Лазаренка 1, де знаходиться громадська приймальня народного депутата Ярослава Дубневича, посадовими особами МВС разом з іншими невідомими невстановленими особами було вчинені спроби блокування роботи і обшуку приймальні народного депутата України.

«В «УДАРу» є всі підстави вважати, що серед осіб, задіяних у проведенні незаконного обшуку у приміщеннях, які на законних засадах використовуються народним депутатом для виконання ним посадових обов’язків, за посередництва слідчого головного слідчого управління МВС В. Гунька брали активну участь особи, які не мають причетності до правоохоронних органів», - йдеться у зверненні до Генпрокурора.

Віталій Ковальчук вимагає від Генпрокурора взяти на особистий контроль та забезпечити здійснення досудового розслідування фактів вчинення протиправних дій представниками головного слідчого управління МВС та іншими невідомими невстановленими особами.

«Генпрокурор має провести невідкладну прокурорську перевірку, за необхідності доручити провести слідчі дії зі встановлення осіб, котрі брали участь разом з представниками головного слідчого управління МВС у спробах затримання народного депутата Дубневича та блокування його у приміщенні приймальні», - йдеться у зверненні Ковальчука.

Заступник голови «УДАРу» також зазначив, що аналогічні спроби незаконного обшуку та огляду особистих речей і майна народного депутата були проведені представниками спецпідрозділу «Альфа» 18 січня 2013 року у цьому ж приміщенні.

«Вважаю за доцільне наголосити, що дана подія має широкий суспільний розголос і оцінюється громадськістю як тиск і переслідування за опозиційну діяльність», - підкреслив у зверненні до Генпрокурора Віталій Ковальчук.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.