«УДАР» вимагає від Захарченка відійти від практики відписок на звернення народних депутатів

zvernennya zahar

 

Народні депутати фракції «УДАР» вимагають від МВС надати повну і вичерпну інформацію про хід розслідування справ щодо мінування потягів і залізничних колій, яке начебто було зафіксовано правоохоронцями 17-18 травня 2013 року. Про це йдеться у повторному зверненні нардепів Ірини Геращенко, Ростислава Павленка, Володимира Куренного та Марії Іонової до міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі партіє «УДАР».


Нардепи наголошують, що у відповіді на їх депутатський запит щодо перешкоджання працівниками правоохоронних органів у проведені мітингу представникам опозиційних політичних сил 18 травня 2013 року, вони отримали класичну відписку і вимагають від керівника МВС припинити подібну практику листування з депутатами.

«У відповідь на звернення Захарченко стверджує, що факти перешкоджання працівниками ДАІ виїзду організованих груп громадян на акцію «Вставай, Україно!» до міста Києва не підтвердилися. Проте не вказує , які саме заходи вживалися правоохоронцями для перевірки інформації, наведеної у запиті, щодо перешкоджання міліцією громадським активістам», - зазначають в «УДАРі».

Депутати вимагають надати інформацію про те, чи були опитані свідки тих подій та посадові особи, які могли бути причетні до перешкоджання громадським активістам приїхати до Києва.

«Міністр повідомляє, що, мовляв, до правоохоронних органів не зверталися громадяни із заявами за фактом перешкоджання їх проїзду до Києва. Однак, - зазначають депутати, - у разі звернення народного депутата з повідомленням про злочин, слідчі не повинні чекати додатково звернення громадян, а вжити всіх необхідних заходів щодо встановлення винних і притягнення їх до відповідальності»,- наголошують в «УДАРі».

Також народні депутати вимагають надати вичерпну інформацію про хід розслідування справ щодо «замінування» потягів і колій, якщо такі факти було зафіксовано.

«Міністр МВС стверджує, що правоохоронці отримали близько десятка сигналів про можливе замінування. Захарченко повинен надати інформацію про те, чи відкрито кримінальні справи за фактом замінування, чи встановлено осіб, які з метою дестабілізації руху поїздів повідомляли про «замінування» залізничних вокзалів та чи притягнуто їх до відповідальності», - наголошують депутати фракції «УДАР».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.