Керченська ТРК «Бриз» заявила про нові факти тиску на редакцію

kerch briz

 
Влада Керчі зробила нові способи тиску на керченську телерадокомпанію «Бриз» та інтернет-видання «Kerch.fm». Про це заявила директор ТРК «Бриз» Олена Батракова. За її даними, в останні дні представниками влади були відправлені скарги в різні інстанції, деякі міські організації вживають дії, спрямовані на зрив роботи згаданих ЗМІ. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ).


Скарга на роботу сайту «Kerch.fm» і ТРК «Бриз» надійшла до Національної ради з телебачення і радіомовлення України. Авторами її є ряд міських чиновників, які критикують зміст журналістських матеріалів вищезазначених ЗМІ.

Податкова інспекція Керчі надіслала на ТРК «Бриз» запит на надання пояснень, що стосуються оформлення ділянки землі під радіовежею ТРК «Бриз». Керівництво телерадіокомпанії неодноразово заявляло, що податки компанія платить справно.

Міська влада зажадали в «Крименерго» договір на постачання електроенергії за місцем розташування радіопередавача, що належить ТРК «Бриз».

Водоканал Керчі в останні дні чотири рази намагався перекрити водопостачання приватної квартири засновника ТРК «Бриз». Це при тому, що плата за комунальні послуги здійснюється своєчасно. Зупиняти незаконні дії представників водоканалу доводилося, викликаючи міліцію і піднімаючи шум у ЗМІ.

Стало відомо, що рекламодавці сайту «Kerch. fm» отримали дзвінки від високопоставленого міського чиновника з вимогою писати заяви на ТРК« Бриз» про нібито незаконну підприємницьку діяльність.

Раніше в міліції Керчі повідомляли, що за фактом погроз вбивством меру Керчі, нібито розміщених в коментарях під статтею на сайті «Kerch.fm», відкрито кримінальне провадження. На запит журналістів про те, які загрози меру Керчі послужили приводом для відкриття кримінального провадження, міліція Керчі не відповіла. Правоохоронці послалися на таємницю слідства і повідомили, що редакція ТРК «Бриз» не є стороною кримінального провадження.

Директор ТРК «Бриз» Олена Батракова зробила наступну заяву: «Журналісти ТРК «Бриз» закликають мера Керчі та його заступників припинити всі спроби тиску на ЗМІ. Свобода вираження думок - одна з основних цінностей людей. Це невід'ємне право кожного. Ми вимагаємо поваги до журналістів, їх читачів і їхніх думок. Ми вимагаємо від мера Керчі публічних вибачень за образи нас і наших читачів.

Ми закликаємо владу всі конфліктні питання вирішувати тільки в рамках закону. Не поширювати неправдиву інформацію. Чи не ображати наших читачів. Вчасно відповідати на всі питання про бюджетні гроші і комунальне майно.

Якщо ці заклики журналістів не будуть виконані, ми будемо змушені вимагати у депутатів міської ради відставки мера міста », - заявляє Олена Батракова.

Нагадаємо, тиск з боку представників місцевої влади на редакцію «Kerch.fm» і ТРК «Бриз» почався на початку серпня.

12 серпня журналісти «Kerch.fm» провели мітинг на захист свободи слова в Керчі.

13 серпня Незалежна медіа-профспілка звернулася до мера Керчі Олега Осадчого з вимогою припинити тиск на незалежне ЗМІ.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.