Футболки з «непристойним зображенням» стали об’єктом переслідування

podolskiy2

 
Сьогодні в Івано-Франківську відбулась прес-конференція, на якій координатор Громадського Руху ФОНД-УПА Андрій Подільський розповів про подробиці свого вчорашнього затримання обласними міліціонерами, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі Чорного Комітету.


Андрія Подільського затримали вчора біля його будинку, одразу після зустрічі з другом. Активіст підозрює, що затримання було задумано попередньо, велось стеження за його автомобілем, а також прослуховувався мобільний телефон.

«В “операції” брало участь близько 20 осіб на 4-5 авто з цивільними номерами, які під’їжджали-від’їжджали. Затримували два старших лейтенанти в цивільному, один при тому забороняв дзвонити і користуватися телефоном, викручуючи руки другові», - говорить Андрій Подільский.

Затриманому одразу ж заборонили користуватись мобільним телефоном. Крім того, в Андрія Подільського вилучили пакет, у якому знаходилось 8 білих футболок із зображенням обличчя та червоною цяткою на чолі, схожого на «індуса», книга Провідника «Тризуба» Дмитра Яроша «Нація і Революція», два диски з патріотичними піснями та фільмами. Правоохоронці відзначили, буцімто це заборонені речі. Однак пояснити, які саме речі і чому є забороненими, не змогли. Не проінформували також, на основі чого відбулось затримання.

Андрій Подільський зв’язався з адвокатом Володимиром Бандурою. Той порадив не давати ніяких показів. Володимир Бандура на прес-конференції зазначив, що правоохоронці поводились у межах закону. Однак, за його словами, є ряд незрозумілих моментів у цьому затриманні. Зокрема, не було повідомлено, які заборонені речі виявлено, у якості кого Андрія Подільського запросили у міліцію. Крім того, незрозуміло, чому затримання на території міста Івано-Франківська проводила обласна міліція.

Чорний Комітет вважає ці події черговими репресіями проти громадських активістів, пов'язаними із «непристойним зображенням», яке нагадує Віктора Януковича.

Нагадуємо режиму, що спроби переслідувань та залякувань громадських активістів, які солідарні із «сумськими графі тичками», призводять до зворотнього ефекту. Своїми безглуздими діями влада лише популяризує малюнок. Все більше і більше людей поширюють зображення Януковича з цяткою на лобі, яке стало символом народного спротиву.


podolskiy1



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.