Медіа-профспілка перевірить умови праці в інформагентстві УНІАН

unian perevirka

 
Комітет Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ) утворив тимчасову Комісію з громадського контролю за дотриманням профспілкового та трудового законодавства на ТОВ «УНІАН» у відповідь на звернення членів профспілки. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Незалежної медіа-профспілки України.


Комісія у складі чотирьох профспілковців та двох юристів відвідає приміщення редакції у Києві за адресою Магнітогорська, 1. Візит Комісії заплановано сьогодні на 15-у годину.

Створення таких Комісії передбачено Законом «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» (ст. 21), Статутом НМПУ (ст. 1.11) та відповідним Положенням медіа-профспілки «Про комісії з громадського контролю...».

Вчора п'ять членів НМПУ з УНІАНу звернулися до головного офісу профспілки по допомогу. Це Любов Жаловага, Валентина Романенко, Роман Романюк та Олександр Волинський, а також завідувач відділу економіки УНІАН Тетяна Майданович. У своїй заяві до голови медіа-профспілки Юрія Луканова вони пояснили, що керівництво УНІАН 28 серпня 2013 року повідомило їм про переміщення до новоствореного відділу телевізійного моніторингу.

Фізично цей відділ розташований далеко від двох основних офісів УНІАН на заводі «ХімВолокно» за адресою Магнітогорська, 1. За словами працівників УНІАН, ці приміщення знаходяться у жахливому стані, до того ж взимку там не передбачене опалення та немає інтернету. Тобто працівникам не забезпечено належних умов для праці і вони не зможуть виконувати свою роботу згідно трудового договору.

Також працівникам було заблоковано доступ до адміністративної частини сайту УНІАН - їх вчора позбавили можливості виконувати роботу згідно трудового договору. Також їх попередили про зміни графіку роботи та умов праці.

НМПУ вважає, що це є порушенням пункту 2.16 Колективної Угоди на підприємстві та ст. 32 Кодексу законів про працю (КзПП). Також у діях керівника УНІАН Вадима Осадчого є ознаки злочину, передбаченого ст. 170 Кримінального кодексу України (перешкоджання діяльності профспілок), оскільки всі журналісти, яких «переміщують» без їхньої згоди , є членами Незалежної медіа-профспілки України.

Комітет НМПУ створив Комісію з громадського контролю за дотриманням профспілкового та трудового законодавства на ТОВ «УНІАН» у такому складі: Андрій Яніцький, Оксана Винничук, Георгій Ерман, Максим Левін, два юристи (прізвища уточнюються).



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.