УДАР вимагає відреагувати на незаконні збори щодо референдуму про вступ України до Митного союзу

zvernennya ref

 
«УДАР» вимагає від Генпрокурора Віктора Пшонки та голови ЦВК Михайла Охендовського відреагувати на порушення, з якими відбувалися так звані збори громадян щодо референдуму про вступ України до Митного Союзу. Відповідні депутатські звернення за підписом голови фракції «УДАР» Віталія Кличка скеровані керівникам обох відомств, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі «УДАРу».


В зверненнях зазначається, що 8 вересня на стадіоні «Спартак» у Києві представники Комуністичної партії України та громадського об’єднання «Український вибір» провели збори, які намагаються видати за збори громадян стосовно проведення всеукраїнського референдуму з питання приєднання України до Митного союзу.

Разом із тим, відповідно до ухвали Окружного адміністративного суду міста Києва, КПУ заборонено проводити такі збори стосовно вступу України до Митного союзу. Попри це, КПУ провела такі збори, чим вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 382 КК України.

В «УДАРі» також наголошують, що вказані збори громадян не підпадають під ознаки зборів громадян щодо ініціювання всеукраїнського референдуму також з інших підстав. Зокрема, всупереч закону «Про всеукраїнський референдум» на вказані збори протиправно не було допущено громадян України, представників засобів масової інформації та державного виконавця і ці факти задокументовані викликаними на місце події співробітниками ГУ МВС України в м. Києві. «Недопуск на вказані збори громадян України, журналістів та державного виконавця є відверто протиправними», - зазначається в зверненнях.

Зокрема, наголошують в «УДАРі», відповідно до ч. 7 ст. 6 Закону України «Про всеукраїнський референдум» будь-які прямі чи непрямі привілеї або обмеження прав громадян України на участь у всеукраїнському референдумі за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками забороняються. Крім того, відповідно до ч. 1 ст. 5 Закону України «Про виконавче провадження» вимоги державного виконавця щодо виконання рішень обов'язкові для всіх органів, організацій, посадових осіб, фізичних і юридичних осіб на території України.

В зверненнях також зазначається, що згідно з законом «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» журналіст має право відвідувати підприємства, установи і організації та бути прийнятим їх посадовими особами, по пред'явленні редакційного посвідчення чи іншого документа, що засвідчує його належність до друкованого засобу масової інформації, перебувати на мітингах і демонстраціях. Крім того, відповідно до ч. 6 ст. 22 Закону України «Про всеукраїнський референдум» представникам засобів масової інформації гарантується безперешкодний доступ на всі публічні заходи, пов'язані з референдумом, - наголошують в «УДАРі».

«Тобто, недопуск громадян України, журналістів та державного виконавця на територію стадіону «Спартак» є діянням протиправним, умисним та вчиненим з мотивів відвертої неповаги до суспільства. Вказане підпадає під ознаки злочинів, передбачених відповідно ч. 1ст. 157 КК України; ч. 1 ст. 171 КК України; ч. 1 ст. 342 КК України», - переконані в «УДАРі».

У зверненнях також йдеться про те, що ухвалами Окружного адміністративного суду міста Києва заборонено Центральній виборчій комісій направляти представника на дані збори. Попри таку заборону, стало відомо, що на вказаних зборах був присутній член ЦВК Юрій Донченко, хоча ЦВК офіційного рішення з цього приводу не ухвалювала. «Таким чином, з боку члена Центральної виборчої комісії Донченка Ю.Г. формально вбачаються ознаки скоєння злочинів за ч. 1 ст. 365, ч. 3 ст. 382 КК України», - наголошують в «УДАРі».

В «УДАРі» переконані, що збори, проведені на стадіоні «Спартак», не були зборами громадян України щодо ініціювання всеукраїнського референдуму у розумінні норм Закону України «Про всеукраїнський референдум» та супроводжувалися вчиненням ряду кримінальних правопорушень.

Тому «УДАР» вимагає від Генпрокурора Пшонки перевірити викладену інформацію та вжити вичерпних заходів прокурорського реагування, у тому числі стосовно притягнення винних у вчиненні вказаних правопорушень осіб до відповідальності.

Крім того, фракція вимагає від голови ЦВК Охендовського врахувати цю інформацію під час розгляду документів, поданих за результатами зборів, звернути увагу суб’єктів подання вказаних документів та члена Центрвиборчкому Донченка на необхідність неухильного дотримання норм чинного законодавства України та виконання судових рішень.



Коментарі

  -1 #1 Кирылл 10 сент. 2013 г., 21:30:54
Как и следовало ожидать-шпаргалка из Госдепа получена с опозданием (у них своих забот с Сирией хоть отбавляй!)-потому и смотрится их движение после 2-х суточного молчания как-то по детски,с заглядыванием в рот старшему их брату-пендосу!

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.