Прес-клуб медіа-профспілки і спілки журналістів обговорив право громадян озброюватися

ozbrouvatisya

 
На засіданні Прес-клубу спілки журналістів і медіа-профспілки за участі Спільнобачення відбулося обговорення теми «Озброюватися? Кому і навіщо? Громадська ініціатива зі створення закону про зброю». Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Незалежної медіа-профспілки України.


Представники громадських організацій, які взяли участь у засіданні, повідомили, що надіслали листа до всіх фракцій парламенту із запрошенням направити своїх представників до робочої групи , яка розробляє законопроект. За їхнім задумом, такий важливий закон має розроблятися відкрито, за участі всього суспільства. Концепція закону вже представлена на сайті www.zbroya.info.

Голова Української асоціації власників зброї Георгій Учайкін повідомив, що Україна залишається єдиною європейською країною, де питання придбання, володіння, зберігання та застосування, а також контролю у сфері обігу вогнепальної зброї є неврегульоване відповідним Законом. «В Україні, - сказав він, - легальними власниками цивільної вогнепальної зброї (мисливці, спортсмени, громадяни, які володіють зброєю з метою самозахисту, тощо) є майже 2 млн. осіб, а ще близько півмільйона осіб використовує вогнепальну зброю у зв’язку зі службовою та професійною діяльністю». Він переконаний, що ухвалення відповідного закону призведе до підвищення рівня самозахисту громадян і знизить рівень злочинності.

Сергій Шабовта, президент Української федерації професіоналів безпеки зазначив, що професійна спільнота, яка займається питаннями убезпечення суспільства, об’єктивно має можливість доступу до короткоствольної вогнепальної зброї. Але, на його думку, це не може бути винятковим рішенням по відношенню виключно до цієї спільноти. «Таке право, - сказав він, - повинно мати все суспільство. В рамках закону, а не підзаконних актів, які кожне з відомств пише під себе, і що призводить до проблем».

Сергій Львович, президент Всеукраїнської федерації прикладних стрілецьких видів спорту заявив, що право власності на зброю має бути у громадян не лише для самозахисту, але також і для можливості займатися сучасними стрілецькими дисциплінами та підвищувати культуру поводження зі зброєю, відроджувати військово-патріотичне виховання. «Хочу підкреслити, - додав він, - що має бути запроваджено і забезпечено законом сучасніше і суворіше навчання поводження зі зброєю та персональна відповідальність за порушення. Зараз такої відповідальності нема».

У процесі дискусії експерти закликали її учасників та все суспільство активніше брати участь у обговоренні законопроекту «Про зброю». Як наголосив Георгій Учайкін, «цей проект надасть можливість громадянам України спостерігати за тим, як створюється один із найголовніших законів країни - від першої літери до останньої крапки».

Дискусію можна було спостерігати в режимі онлайн. Незабаром вона буде виставлена на сайті spilno.tv.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.