Сергій Власенко: У той час, коли Європа каже, що потрібно припиняти політично мотивоване правосуддя, Янукович хоче його продовжувати

kompromis

 
Захисник екс-прем'єр-міністра Сергій Власенко заявляє, що влада України зобов'язана виконати запропонований місією Європарламенту варіант вирішення справи Юлії Тимошенко.


«Українська влада повинна виконати критерій припинення політично мотивованого правосуддя, принаймні, у тій мінімальній формі, яку вже встановили європейські інституції в особі місії Кокса-Кваснєвського. Віктор Янукович зобов'язаний видати указ про помилування Юлії Тимошенко, а далі вона вже як вільна людина буде розбиратися зі своїм станом здоров'я», - сказав Сергій Власенко в інтерв'ю українській службі радіо "Свобода", повідомляють «Конфлікти і закони» з посиланням на персональний сайт Юлії Тимошенко.

При цьому захисник підкреслив, що видання указу про помилування Юлії Тимошенко є «мінімальним компромісним варіантом». «Звичайно, Юлія Тимошенко на цьому не зупиниться, вона буде боротися за повну і політичну і юридичну реабілітацію, але на сьогоднішній день це компроміс, на який вона готова заради європейської інтеграції України», - наголосив він.

Сергій Власенко переконаний, що запропонований владою механізм забезпечення виїзду Юлії Тимошенко на лікування за кордон, тобто через ухвалення спеціального закону, порушує попередні домовленості з місією Європарламенту. "Вони (влада – ред.) пропонують якісь закони, які не мають ніякого відношення до виконання критеріїв ЄС. Це знаєте, як в Ірані, коли стратили хлопця, він 12 хвилин провисів у петлі, його зняли і понесли у морг, а виявилося, що він живий. Вони сказали, давайте його вилікуємо, а потім ще раз стратимо. Приблизно так само вони законом хочуть «вирішити» питання лікування Юлії Тимошенко. У той час, коли Європа каже їм, що потрібно припиняти політично мотивоване правосуддя, вони хочуть його продовжувати», - вважає захисник.

«Насправді, як сказав один політолог, потрібно, щоб Віктор Янукович забув свої страхи та фобії перед Юлією Тимошенко і не ставив цілу Україну в залежність від своїх страхів та фобій. Він настільки боїться Юлії Тимошенко, що готовий жертвувати стратегічним вибором України і долею 46 мільйонів українців і не підписувати угоду про асоціацію. Януковичу потрібно забути свої страхи, підписати указ, а далі будемо розбиратися», - підкреслив Сергій Власенко.

Як відомо, 15 жовтня Конференція президентів, яка є керівним органом Європарламенту, ухвалила рішення про продовження до середини листопада мандату місії екс-голови Європейського парламенту Пета Кокса та колишнього Президента Польщі Олександра Кваснєвського, які спостерігають за виконанням Україною всіх критеріїв Євросоюзу для підписання угоди про асоціацію.

4 жовтня екс-голова Європейського парламенту Пет Кокс і колишній Президент Польщі Олександр Кваснєвський звернулися до президента України Віктора Януковича з клопотанням про помилування Юлії Тимошенко.

Юлія Тимошенко у свою чергу заявила, що місія Європарламенту передала їй офіційну пропозицію про можливий виїзд до Німеччини для лікування. Екс-прем'єр-міністр України публічно прийняла цю пропозицію, враховуючи важливість для України підписання угоди з ЄС про асоціацію.

Нагадаємо, Європейський парламент у червні 2012 року уповноважив екс-президента Європарламенту Пета Кокса та колишнього Президента Польщі Олександра Кваснєвського спостерігати за політичними судовими процесами в Україні над Юлією Тимошенко та Юрієм Луценком.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.