Міжнародні журналістські організації засудили ганебне ставлення керівництва Кременчука до телеканалу «Візит»

vizit kanal

 
Міжнародна федерація журналістів ( МФЖ ) і Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) приєдналися до своїх відділень в Україні Незалежної медіа профспілка України (НМПУ) та Національної спілки журналістів України (НСЖУ), які засудили керівництво українського міста Кременчук за втручання у справи місцевого телеканалу «Візит».


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі НМПУ

За даними журналістських організацій, уряд Кременчука звернувся до апеляційного суду з наміром перебрати « Візит» у своє управління.

Ця ренаціоналізація ефективних і незалежних засобів масової інформації відбувається попри офіційну політику українського національного уряду денаціоналізації державних ЗМІ, відзначається у заяві МФЖ і ЄФЖ.

Українські журналістські організації також заявляють, що під час робочого засідання уряду Кременчука мер міста Олег Бабаєв ображав і погрожував журналістам з «Візиту» та з газет «Панорама Плюс» й «Кременчуцький телеграф» за висвітлення святкування Дня міста.

«Ми рішуче засуджуємо ганебне ставлення міського керівництва Кременчука до «Візиту», телеканалу, який працює в приватному порядку протягом останніх 20 років, - заявив президент Міжнародної федерації журналістів Джім Бумела. - Це явна спроба міського уряду запровадити цензуру і контроль над вільними і незалежними засобами масової інформації і є прямим порушенням прав журналістів. Таку кричущу неповагу до засобів масової інформації не можна толерувати».

НСЖУ і НМПУ заявили, що вони будуть вживати необхідних правових і політичних заходів, зазначається в заяві міжнародних журналістських організацій, щоб зупинити тиск уряду міста Кременчук на місцеві ЗМІ і змусити його дотримуватися закону.

«Україна повинна відповідати міжнародним стандартам у забезпеченні плюралізму власності медіа-середовища, яке не допускає примусової націоналізації критичних приватних ЗМІ, - сказав президент Європейської федерації журналістів Могенс Блічер Б`єргард. - Це абсолютно неприйнятно, що уряд Кременчука ухвалив таке абсурдне рішення. Ми забезпечимо повну підтримку наших українських філій у боротьбі за захист свободи ЗМІ в Україні».

Кілька місяців осередок Незалежної медіа-профспілки телеканалу «Візит» протестує проти намірів міського голови Кременчука Олега Бабаєва передати приватний телеканал у комунальну власність. 19 вересня Автозаводський райсуд міста Кременчук скасував державну реєстрацію кременчуцької телекомпанії «Візит» і передав 100% акцій комунальній Кременчуцькій телерадіокомпанії. Юристи Незалежної медіа-профспілки вважають таке рішення абсурдом, оскільки телеканал ніколи не належав державі і зразу був заснований як приватний.

Національна спілка журналістів і Незалежна медіа-профспілка двічі виступали із заявами, в яких засуджувалася практика відібрати телеканал у законного власника.

За версією НСЖУ, мер Кременчука Олег Бабаєв двічі оголошувався ворогом преси.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.