Закриттю телеканалу ТВА у Чернівцях сприяє Нацрада з телебачення і радіо

nats

 
Медіа-профспілка заявила, що відмова продовження ліцензії найстарішому приватному телеканалу Чернівців є наступом на свободу слова. Незалежна медіа-профспілка стурбована діями Нацради з питань телебачення і радіомовлення, яка відмовилася продовжити ліцензію чернівецькій телекомпанії ТВА. Це рішення вона прийняла на підставі винесених зауважень за результатами моніторингу каналу. Однак, результати моніторингу викликають сумніви, і журналісти ТВА надали докази, що вони є сфальсифікованими.


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ).

Як зазначає керівництво каналу, моніторинг здійснювався «невідомими людьми», а після зауваження ТВА щодо можливого фальсифікування відео Нацрада відмовилася від його експертизи і не надала записів та актів моніторингу, фактично позбавивши телеканал можливості опротестувати результати моніторингу.

Абсолютно очевидно, що події останніх місяців навколо каналу ТВА спрямовані на його дискредитацію, вважає медіа-профспілка. Вони свідчать про те, що місцева влада вирішила не києм, так палицею змусити незалежний телеканал замовкнути. Влада Буковини і міста Чернівці не лише заплющує очі на провокативні дії деяких зацікавлених осіб з дискредитації каналу і його дестабілізації, але й підтримує такі дії. І в цьому буковинським можновладцям допомагає такий орган, як Нацрада, який би мав стояти на сторожі законності і і створювати комфортні умови для роботи електронних засобів масової інформації.

За останній рік, з остаточною зміною менеджменту, ТВА видав в ефір більше десяти нових телевізійних проектів, які несуть на собі чимале соціальне навантаження, забезпечив свою діяльність усім необхідним як технічним, так і юридичним супроводом. Це свідчить про прагнення телеканалу розвиватися і задовольняти різноманітні телевізійні потреби мешканців регіону.

НМПУ наголошує,що за нинішнім одіозним рішенням Нацради стоїть намагання усунути з медіа простору Чернівецької області непідконтрольний владі медіа ресурс. Своїм рішенням Нацрада не лише позбавляє роботи майже півсотні працівників телеканалу, а й обмежує права мешканців області на отримання збалансованої та рівнобічної інформації.

НМПУ заявляє про неприпустимість таких дій, захищатиме журналістів ТВА, чимало з яких є членами медіа-профспілки, та залишає за собою право звертатися до суду, а у разі необхідності – і до європейських інституцій, щоб привернути увагу міжнародних організацій до кричущого прикладу утиску свободи слова.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.