Прокуратура вимагає 25 тисяч грн. компенсації для дітей з ансамблю «Юність», які представляли Україну на Міжнародному фестивалі

prok riev new

 
Прокуратура Подільського району Києва у судовому порядку вимагає стягнути із столичного туроператора 25 тисяч грн компенсації за неналежні умови проживання дітей з хореографічного ансамблю «Юність» під час Міжнародного фестивалю у Болгарії.


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прокуратурі Подільського району міста Києва.

Встановлено, що влітку 2012 року 49 учасників хореографічного ансамблю «Юність» Будинку дитячої творчості Подільського району віком від 9 до 16 років запросили до Болгарії для участі у Міжнародному фестивалі «Сузір’я у Несебрі».

З метою виїзду групи за кордон керівництво Будинку дитячої творчості уклало з одним зі столичних туроператорів договір про організацію цього туру. Вартість своїх послуг агентство оцінило у майже 170 тис гривень, які були сплачені батьками дітей у повному обсязі.

За умовами договору учасники колективу мали б проживати у чотирьохзірковому готелі на території міста Несебр. Проте, за кілька днів до від’їзду, туроператор повідомив, що вибраний ним готель не може прийняти дітей, та запропонував від’їжджаючим альтернативний варіант.

Однак, коли діти прибули до місця призначення, виявилося, що запропонований туроператором готель має нижчу категорію сервісу, а умови проживання у ньому не відповідали вимогам, заявленим у договорі, та викликали у дітей незадоволення й розчарування.

Згідно з договором у разі невиконання туроператором своїх зобов'язань учасники групи мали право на отримання компенсації у розмірі 500 грн. на кожну дитину. Проте агентство відмовилося у добровільному порядку сплатити учасникам групи вказані кошти.

Встановивши, що своїми діями агентство грубо порушило права дітей на оздоровлення та відпочинок, прокуратура Подільського району заявила позов до суду, у якому вимагає стягнути з недобросовісного туроператора на користь дітей майже 25 тис. гривень компенсації.

Під час фестивалю у Несебрі колектив хореографічного ансамблю «Юність» здобув перше місце у розділі сучасного танцю, друге - у розділі народного танцю та був нагороджений 9 грамотами і дипломами.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.