Прокуратура розслідує факти правопорушень під час Євромайдану

prok riev new

 
Станом на 25 листопада,  до правоохоронних органів столиці надійшло 16 заяв та повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень під масових заходів у центрі Києва. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури міста Києва.


Зокрема, під час акції біля Кабінету Міністрів України 24 листопада із натовпу у бік міліціонерів було кинуто кілька димових шашок, шматки бруківки та застосовано сльозогінний газ. Крім того, деякі учасники мітингу, намагаючись відтіснити працівників міліції та прорватися до будівлі Уряду, зламали шлагбаум, чим нанесли державі матеріальну шкоду.

Наразі за вказаними фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 342 КК України (опір працівникові правоохоронного органу) та ч. 3 ст. 296 КК України (хуліганство).

Також розпочато розслідування за фактами застосування з боку учасників мітингу фізичної сили при перешкоджанні виконанню рішення Окружного адміністративного суду м. Києва про заборону встановлювати малі архітектурні форми (намети) у центрі міста.

Крім того, слідчим управлінням прокуратури м. Києва розпочато досудове розслідування за повідомленням народного депутата України Андрія Парубія щодо спричинення йому тілесних ушкоджень з боку працівників міліції на Європейській площі в ніч на 25 листопада. Вказана інформація також перевіряється в рамках кримінального провадження.

Наразі триває перевірка за повідомленнями у ЗМІ про можливі факти перешкоджання професійній діяльності декількох журналістів під час масових заходів, а також за фактом неправдивого повідомлення про замінування літака.

В рамках розслідування вказаних кримінальних проваджень проводяться слідчі дії, вивчаються відеоматеріали подій. За результатом ретельної перевірки заяв та повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень під час мітингів у столиці, діям усіх осіб, причетних до їх скоєння, буде надано правову оцінку.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.