УДАР вимагає від Генпрокуратури розслідувати перевищення влади державним виконавцем

larisa sabodash

 
Народні депутати від «УДАРу» направили депутатське звернення до прокуратури для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом перевищення влади та службових повноважень головним державним виконавцем відділу державної виконавчої служби Шевченківського райуправління юстиції у м. Києві Ларисою Сабадаш. Про це повідомив «Конфліктам і законам» народний депутат фракції «УДАР» Валерій Карпунцов.


«Сабадаш, всупереч вимогам законодавства, 11 грудня близько 1 години ночі «вирішила» зачитати на площі перед КМДА ухвалу суду про забезпечення позову у справі щодо блокування тротуарів, доріг шляхом розміщення на них різних предметів. Після цього «Беркут» почав штурм Майдану», - зазначив Карпунцов.

За словами ударівця, прийняти таке рішення самостійно рядовий виконавець не могла. «Провадження виконавчих дій та ще й із залученням працівників правоохоронних органів в нічний час є нічим іншим, як перевищення влади та службових повноважень державного виконавця», - наголосив Карпунцов.

Народний депутат зазначив, що це вже не перший випадок зі сторони вказаного державного виконавця, який свідчить про наявність у її діях ознак перевищення влади та службових повноважень, що наштовхує на думку про системність таких протиправних діянь. «Так, якимось дивним чином майже усі рішення судів, які стосуються обмеження прав учасників Євромайдану, надходять на виконання саме цьому державному виконавцю. До прикладу ще можна навести рішення щодо звільнення від мирних людей Будинку профспілок, рішення про заборону народним депутатам України від опозиції користуватися приміщенням за КМДА», - відзначив Карпунцов.

Як зазначає керівник правового супроводу «УДАРу», постійне нехтування владою імперативними нормами закону з кожним днем стає все більш неконтрольованим. «Навіть у разі, якщо органами прокуратури не буде надана належна оцінка протиправним діям державного виконавця, то ці факти будуть хоча б зафіксовані та знайдуть свою справедливу та об’єктивну оцінку в майбутньому», - сказав Валерій Карпунцов.



Коментарі

  +1 #1 Vic 12 дек. 2013 г., 09:25:21
А кому она читала? Рабочий день давно закончился. А, насколько я помню, после 23 часов заходить даже милиции в квартиру до 6 утра нельзя. Разве законно приходить судебному исполнителю куда либо после 23 часов и что-то зачитывать??? Дня мало? Или ей за сверхурочную работу платят?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.