У справі ЄЕСУ ГПУ займається спекуляціями, бо не знає елементарних вимог закону

gpu eesu

 
У партії "Батьківщина" вважають заяву представника ГПУ Вікторії Калити про те, що судове засідання щодо справи ЄЕСУ може відбуватися у режимі відеоконференції спекуляцією та маніпуляцією і радять представникам Генеральної прокуратури хоча б прочитати ст. 85-3 Кримінально-процесуального кодексу України (в редакції 1960р.), за яким відбувається слухання так званої "справи ЄЕСУ".


"Нас уже не дивує чергове невігластво представників ГПУ, які не знають елементарних вимог закону. Ми хочемо нагадати прокурорам, що Кримінально процесуальний кодекс (в редакції 1960 р.) не передбачає проведення судового засідання, або участі будь-якого учасника судового процесу в режимі відеоконференції", - йдеться в заяві прес-служби партії "Батьківщина".

"Згідно ст.  85-3 Кримінально-процесуального кодексу України (в редакції 1960 р.) у режимі відеоконференції можна проводити лише ОКРЕМІ СЛІДЧІ ДІЇ, АБО ПРОЦЕСУАЛЬНІ ДІЇ", - нагадують у прес-службі партії та підкреслюють, що виходячи з вимог КПК (ред. 1960р.) проведення судового засідання у режимі відеоконференції є неможливим.

"З огляду на це розглядаємо заяви прокурорів щодо проведення судового засідання по так званій "справі ЄЕСУ" провокацією та маніпуляцією",- зазначають у "Батьківщині".

У прес-службі партії також нагадали, що це вже не перша спроба прокуратури нав’язати суспільству тему якихось відеоконференцій у "справі ЄЕСУ", які є поза межами закону.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.