Сфальшована справа проти Сергія Власенка слухається незаконним складом суду

nezakonniy sud

 
Справу проти Сергія Власенка - захисника лідера опозиції Юлії Тимошенко, сфальшовану на замовлення режиму, слухає незаконний склад суду. Про це заявив Сергій Власенко журналістам на брифінгу після закінчення судового засідання, де мав розпочатися попередній розгляд цієї замовної справи, повідомляють «Конфлікти і закони» з посиланням на прес-службу ВО «Батьківщина».


«Справу слухає очевидно незаконний склад суду, тому що справу по закону повинен слухати один суддя. Вони призначили трьох суддів, в том у числі Інну Отрош (голова Печерського районного суду м. Києва, - ред), яку всі знають, яка вочевидь пов‘язана з Адміністрацією президента. І це свідчить про одне єдине - в них немає навіть суддів, які готові слухати цю справу», - наголосив Сергій Власенко.

За його словами, «вони так само могли б призначити п‘ять суддів, або сім, або п‘ятнадцять - це теж не передбачено КПК».

«Це свідчить про одне - вирок уже готовий, вирок їм залишилося лише оголосити, але вони хочуть тотально контролювати той вирок, щоб, не дай Боже, той один суддя, який слухає, не зірвався, і бачачи, що в матеріалах справи нічого немає, випадково не виніс законне рішення», - наголосив захисник Юлії Тимошенко.

Він пояснив, що влада вирішила проводити судилище над ним незаконним складом-трійкою суддів з двох причин: по-перше, відвід одного судді має розглядати інший суддя, а «трійка» сама вирішає питання відводу; по-друге, один суддя, під тиском аргументів та фактів, може винести небажане для влади рішення, а трійка суддів необхідна, щоб судді контролювали один одного, аби вони не коливалися при ухваленні рішення, а винесли той вердикт, який очікує режим.

«Вони призначили трійку, оскільки за законом є дві різні процедури: якщо суддя слухає справу один, то його відвід розглядає інший суддя, якщо слухає трійка, то вони самі розглядають свій відвід. Саме тому вони незаконно призначили трійку, щоб самим все контролювати і самим розглядати свій відвід», - підкреслив Сергій Власенко.

Він також нагадав, що у судовому засіданні «навів абсолютно залізобетонні аргументи» для того, щоб суддя Отрош, яка у 2010 році на нього писала кляузи в СБУ і яка в непроцесуальний спосіб спілкується з його колишньою дружиною Окунською, взяла самовідвід.

«Але суддя Отрош не вважає за необхідне брати самовідвід. Їй це не треба, їй треба контролювати хід цього судового процесу особисто, за дорученням Віктора Януковича та Андрія Портнова», - пояснив Сергій Власенко.

Він підкреслив, що його справа буде розглядатися поза законом, «в гірших традиціях справи Тимошенко, в гірших традиціях справ Луценко».

Сергій Власенко ще раз підкреслив, що він «жодним пальцем не торкався цієї людини» (Окунської - ред), п‘ять років знаходиться в розлученні і протягом цього часу її практично не бачив.

Він провів аналогію із справами політичних дисидентів, зокрема В‘ячеслава Чорновола, якого радянський режим засудив за сфабрикованою справою.

«Це не перший випадок, коли тоталітарний режим вигадує дрібні, якісь побутові речі для того, щоб посадити людину за політичними мотивами. Повірте, це була звичайна практика за часів Радянського Союзу, коли людей саджали нібито за зґвалтування, нібито за крадіжки, нібито за перевезення наркотиків, але це були політичні дисиденти і всі це знали. Цю радянську ганебну практику режим Януковича використовує зараз. Мою колишню дружину режим використовує так само, як колись використовували покази жінки, яку нібито ґвалтував В’ячеслав Чорновіл… Моя справа немає нічого спільного з криміналом. Я знаходжуся тут тільки тому, що я є захисником Юлії Тимошенко і все. Інших причин знаходження аж трьох прокурорів в залі суду немає», - підкреслив він.

Він обурений, що замість розслідування побиття «Беркутом» людей на Майдані, прокуратура фабрикує замовні справи.

«Заміть того, щоб шукати тих, хто побив наших дітей на Майдані, вони по троє, по шестеро, сидять в кримінальних справах Власенка, кримінальних справах тих людей, кого вони били», - обурено наголосив він.

Сергій Власенко подякував людям, які прийшли його підтримати під будівлю Печерського районного суду міста Києва.

«Це дуже важливо для мене і це свідчить, що люди розуміють, що відбувається. Відбувається дуже проста річ - продовжуються політичні переслідування. Діючий режим вибирає все нові і нові, паскудні і паскудні форми цього кримінального переслідування», - зазначив він.

Оскільки прокуратура позбавила Сергія Власенка права заявити захисника на попередній стадії, трійка суддів була змушена оголосити перерву у розгляді справи, навіть не починаючи її слухання, на 11 годину 10 січня.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.