Ходорковський підтвердив ЗМІ, що боротиметься за права несправедливо засуджених у Росії

hodorkovskiy geneva

 
Екс-глава ЮКОСа Михайло Ходорковський, який прибув у неділю до Швейцарії, підтвердив, що боротиметься за права несправедливо засуджених у Росії. Про це він заявив, відповідаючи на питання Швейцарського товариства з радіомовлення і телебачення (SRF).


"З політикою, на мій погляд, це ніяк не пов'язано", - зазначив він. "Я розумію свою відповідальність перед громадянським суспільством, ЗМІ та тими людьми, які допомогли мені вийти на свободу, - уточнив Ходорковський. - І я теж хочу допомогти іншим людям". "Не можна спокійно жити, знаючи, що у в'язницях містяться політв'язні", - продовжував він. "Думаю, що боротися за звільнення несправедливо засуджених є завданням кожного нормального громадянина", - додав Ходорковський.

У бесіді зі співробітником SRF екс-підприємець роз'яснив мету своєї поїздки в конфедерацію, де вчаться його сини. У більшості швейцарських кантонів 5 січня відновлюються заняття після різдвяних канікул. "Скоро знову починається їх навчання, ми хочемо після канікул повернути дітей до школи", - сказав Ходорковський.

Екс-глава ЮКОСа в неділю приїхав до конфедерацію поїздом з Німеччини. Як повідомила представник швейцарського агентства по зв'язках з громадськістю "Креафакторі" Соня Гілгіт, "мета його візиту - приватна: він і його дружина проводжають своїх двох синів назад в школу до Швейцарії".

Цю інформацію також підтвердили на англомовній версії сайту прес-центру Михайла Ходорковського і Платона Лебєдєва. "Ми можемо підтвердити, що Ходорковський прибув до Швейцарії поїздом з Берліна", - йдеться в повідомленні. Візит "обумовлений сімейними обставинами". Екс -глава ЮКОСа і його сім'я "вдячні владі Швейцарії за надану можливість". Крім того, як наголошується, Ходорковський "поки не має планів щодо тимчасового перебування в Швейцарії або ще де-небудь", повідомляє ІТАР-ТАСС.

Нагадаємо, влада конфедерації 30 грудня видала Михайлу Ходорковському візу, яка дозволяє йому в'їхати в країну та інші країни Шенгенського договору. Документи на неї він подав до посольства Швейцарії в німецькій столиці 24 грудня.

Ходорковський був доставлений до столиці ФРН на приватному літаку, наданому німецьким бізнесменом на прохання екс-голови МЗС ФРН Ганса-Дітріха Геншера. За деякими даними, колишній керівник зовнішньополітичного відомства в значній мірі посприяв вирішенню про помилування Ходорковського.

22 грудня він провів у Берліні першу після звільнення прес-конференцію, на якій розповів, що не збирається повертатися в бізнес і займатися політикою.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.