Карпунцов: Закриття проваджень стосовно посадових осіб за фактом розгону студентів не знімає відповідальності з держави

karpuntsov mova

 
Закриття кримінальних проваджень стосовно колишнього голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова та екс-заступника голови Ради національної безпеки та оборони Володимира Сівковича за фактом жорстокого розгону студентів 30 листопада 2013 року не знімає відповідальності з держави, оскільки ці особи діяли від її імені. Про це заявив народний депутат парламентської фракції «УДАР» Валерій Карпунцов у ефірі телеканалу ТВі, повідомляють «Конфлікти і закони».


«Я сьогодні звернувся до Печерського та Шевченківського судів Києва із запитом, в якому вимагаю надати мені, як народному депутатові, відомості про всіх осіб, яких було звільнено від відповідальності за статтею 365 Кримінального кодексу України, як це було зроблено стосовно Попова та Сівковича», - сказав Карпунцов.

При цьому депутат звернув увагу на те, що відповідну норму про звільнення від відповідальності за статтею 365 було внесено провладною більшістю під час ухвалення закону щодо позбавлення від переслідування мирних громадян. «Йдеться про статтю про перевищення влади або службових повноважень. Але все ж таки ці особи діяли від імені держави і зняття відповідальності з конкретних персоналій ніяким чином не знімає відповідальності з держави за те, що творилося», - наголосив він.

На його думку, в усіх ухвалених парламентською більшістю законах чітко відстежується умисел утримування заручниками безневинних людей. «За час протестів понад 150 осіб позбавлені водійських прав, відкрито близько 300 кримінальних проваджень, за якими переважну частину людей тримають під вартою. Але чомусь ми не знаємо тих людей, які чітко ідентифікуються по відео. А в цей час вся Україна обговорює Попова та Сівковича», - додав депутат.

Карпунцов зазначив, що судова гілка влада впродовж останніх декількох років системно перетворювалася на корупційну вертикально-інтегровану машину державного пресингу громадян за гроші платників податків. «Судова влада, яка є фундаментом будь-якої держави, - незалежна, справедлива – у нас наразі такою не є. Зрозуміло, що вона не стала такою вчора, місяць тому чи до Майдану», - підкреслив він.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.