Мисливським угіддям януковича – статус національних парків

megigor

 
За роки президентства януковича в Україні відбувся значний занепад заповідної справи. Нові національні парки не створювались, а ті, які були створені раніше - майже не підтримувалися державою; 4 з них взагалі залишились президентськими мисливськими господарствами. Екологічна громадськість назвала ці роки «Льодовиковим періодом в заповідній справі». Екологи пропонують Уряду завершити створення національних парків, яке блокувалось Адміністрацією Президента януковича.


З 2010 року, після приходу до влади Януковича, Державне управління справами не виконує Укази, якими передбачена реорганізація президентських резиденцій «Залісся», «Білоозерський» та «Синьогора» у національні парки. Згідно Указів Президента України від 11 грудня 2009 року, вищезазначені президентські резиденції у 6-місячний термін мали бути реорганізовані у національні природні парки, але цього не сталося і досі, однак кожного року виділялись величезні кошти з держбюджету на розбудову маєтків у цих резиденціях. Наразі території президентських резиденцій «Залісся», «Білоозерський» та «Синьогора» (кожна з яких займає по декілька тис. га лісу), досі лишаються закритими для доступу простих громадян.

«Дніпровсько-Тетерівське» державне лісомисливське господарство, яке використовувалось Януковичем як мисливські угіддя (Сухолуччя), також мало стати національним парком. Мінприроди у 2010 році навіть були зібрані майже всі необхідні погодження для цього, окрім погодження директора цього господарства, яке і заблокувало створення національного парку на даній території.

За останні три роки Мінприроди підготувало документацію для створення 11 заказників та 5 пам‘яток природи загальнодержавного значення. Проекти Указів Президента про створення цих заповідних територій було погоджено із центральними органами виконавчої влади та організаціями, схвалено на засіданнях Уряду та подано на розгляд Адміністрації Президента України. Проте Адміністрація Президента не передавала ці документи на підписання януковичу. Серед проектів Указів Президента, які давно очікують підписання - 8 нових Указів про створення заказників та національних парків, серед яких і скандальний «Біличанський ліс» у Києві.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.