Яким судом судиш…

sudom sudish

 
Те, що відбувається сьогодні в Україні, стало однією із головних тем, які дискутуються у світі. Одні назвали це визвольною боротьбою народу, інші – проявом екстремізму та тероризму. Такі висновки свідчать лише про різний ракурс погляду на одну і ту ж подію, яка, очевидно, не залишила нікого байдужим. У суспільстві вирують емоції, які у тому числі стосуються помсти режиму, який, на думку великої кількості громадян, винний у кровопролиттях.


Історія пошуку винних триває рівно стільки, скільки живе людина. І за весь період нічого не змінилось, людина сама заплуталась у довгому клубку пошуків правди, та нічого, окрім розчарування, не отримала.

«Да будет проклят правды свет,
корда посредственности хладной,
завистливой, к соблазну жадной,
он угождает праздно! —
Нет!
Тьмы низких истин мне дороже,
нас возвышающий обман…»

А. С. Пушкин, стих. «Герой»

Пошук правди є прямою дорогою у прірву, бо правда у кожного своя, а лише Істина одна. І вона проявляється лише тоді, коли вистигають емоції та одержимість, тоді людина повертає собі здібність мислити свідомо. Істина не має жодного відношення до соціуму, вона захована глибоко у природі самої людини, а тому шукає вона завжди не те і не там.

Закони, які приймаються у суспільному середовищі конкретною людиною, вона сама і не виконує. Тому закон сьогодні прийняв декларативні форми, а Конституція перетворилась у бутафорію.

Нічого суспільного не відбувається без конкретного індивідуального. Людина не свідома стосовно того, що вона хоче насправді, а тому, коли діє, - попадає пальцем у небо. Проблема у тому, що у нас у державі закон відірваний від реальності, він носить декларативний, а не регулюючий характер. У сукупності - це відсутність правової культури у суспільстві вцілому, та у конкретної людини, будь вона суддею, прокурором чи адвокатом, зокрема. Проблема у конкретній особі, як джерелі хаосу, не важливо - чи завдяки активній діяльності, чи завдяки пасивній згоді. Суспільство розпалось на невеликі групи по інтересах, а тому його легко дестабілізувати, спрямувавши на Майдан.

Одним із законів Природи є закон заповнення порожнечі. Якщо ти одержимий емоцією, безперечно, хтось заповнить твою порожнечу власним холодним розрахунком. Тому історія з Майданом повинна стати уроком конкретній людині – тобі, а не пошуком винних. Бо влада не прилетіла з Марса, а виховна тут, у цьому суспільстві, з якого вона вийшла, за твоєї активної або мовчазної згоди, діяла у власних інтересах, а не у інтересах цього суспільства. Будь-яка влада, а не та, якій сьогодні гучно кричать: ГЕТЬ! Бо будь-яка влада, європейська чи національна, у вас не питає, ви не можете вплинути на її рішення, які вона приймає у власних інтересах, а не у інтересах захисту ваших прав. Ніколи владу не цікавили права людини, вона їх історично лише експлуатує. Це правда, а Істина – вона у вашому серці, і до правди вона не має жодного відношення.

Тому, яким судом судиш, тим судом завтра будуть судити тебе…

Анна БОРЯК



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.