Прокуратура виявила масштабні зловживання з коштами, виділеними Південно-Західній залізниці

p z

 
Прокуратура міста Києва розпочала кримінальне провадження за фактами розтрати та привласнення коштів, виділених державному територіально-галузевому об’єднанню «Південно-Західна залізниця» для здійснення закупівель, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі прокуратури Києва.


Зокрема, встановлено, що у 2011 році вказаним підприємством було проведено конкурсні торги щодо закупівлі транспортного обладнання та виконання робіт по будівництву комплексу технічної пасажирської станції Київського залізничного вузла в районі станції Дарниця.

За результатами торгів ДТГО «Південно-Західна залізниця» уклало з двома приватними компаніями договори про закупівлю товарів та послуг за державні кошти на загальну суму понад 335 млн гривень, які у подальшому були перераховані на рахунки цих підприємців.

Однак, як з’ясувалося у ході прокурорської перевірки, фірми-переможці були лише посередницькими компаніями, які не мали ані трудових, ані матеріальних ресурсів для виконання зазначених робіт. При цьому, маючи на меті все ж таки отримати державне замовлення, підприємці внесли до своєї конкурсної пропозиції завідомо неправдиві дані щодо наявності у штаті кваліфікованих спеціалістів та відповідної матеріально-технічної бази.

За вказаним фактом прокуратура міста Києва відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) та ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Наразі органом досудового розслідування під процесуальним керівництвом столичної прокуратури вживаються усі необхідні заходи для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до незаконної оборудки з державними коштами.



Коментарі

  +17 #1 Сергій 8 мар. 2014 г., 16:54:29
На Львівській залізниці ще гірша ситуація, Тут Костюк з Піхом всю залізницю розікрав !!!
  +17 #2 Алекс Юрьев 8 мар. 2014 г., 16:57:28
Поразительно, что это произошло только сейчас. При Кирпе строились вокзалы, платформы, мосты, выплачивались вовремя зарплаты и, при этом, при низкой стоимости билетов, денег на все вполне хватало. Более того, он мог себе позволить Майбах. А, как только пришла эта шпана, сразу денег стало не хватать. Вот и ответ на вопрос. Точнее вопрос - почему только сейчас?
  +1 #3 Инна 8 мар. 2014 г., 17:30:37
Для Алексея Юрьева: Канечно...на майбах ватило...
Не мне вам напоминать сколько поездов отменили.
Например: Кировоград-Луганск и т.д.
Так для чего нужны вокзалы? если они стоят пустыми, люди просто перестали ездить по жд.
Совет: продайде майбах и перестаньте воровать все подряд.
  +3 #4 Андрій 8 мар. 2014 г., 18:00:48
А коли ж про "Хюндаї" Колеснікова будемо говорити? Це ж такий же криминал, залізницю обікрав.
  +1 #5 гражданин Украины 8 мар. 2014 г., 18:02:45
.....я знаю как вернуть все деньги Украденные , и еще и проценты...подвешываем за ноги головой вниз на Майдане кОсюту и ВСЕХ кто воровал с членами семей...всех .... и даем время 24 часа для внесения ВСЕГО наворованного на счета госказначейства .... а так их ОТОЖМУТ прокурорские ...они поделятся ...и все....
  +0 #6 Анатолий 8 мар. 2014 г., 18:18:50
Да и на ЮЖНОЙ то же самое..............
  +0 #7 Степан 8 мар. 2014 г., 18:39:16
++++Алексу Юрьеву. Лично знал и знаком был с Кирпой. Человек масштабный и организатор наивысшего класса. В условиях жесточайшего рейдерствва сохранил УКРзализныцю и строил, строил... Считаю его Патриотом посмертно. Это факт, но, - вот назначили министром транспорту Н.Рудьковского! Этот хамелион не только начал грабить достигнутое. Этот шакал уже в ВРУ толкает речи... Это зло нужно нейтрализовать
  +0 #8 олександр 3 авг. 2014 г., 08:32:49
конотопська дистанція колії пч 1 як був повний беспредел так і залишився керівництво краде приносячи розвал колійного господарства яке загрожуе безпеці руху потягів всі кривопишинські халуї так і залишились

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.