Аксьонов підім’яв кримські заповідники під себе (документ)

ak

 
Позиція керівництва Криму має чіткий вектор на використання природних і передусім – рекреаційних ресурсів кримських природно-заповідних фондів (ПЗФ). Попри вимоги як українського, так і російського законодавства, Рада Міністрів Криму бажає самостійно розпоряджатись долею заповідників і нацпарків.


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Національного екологічного центру України (НЕЦУ).

Як вже повідомляли раніше[1], 26 березня Крим прийняв рішення про націоналізації заповідників [2]. За повідомленням інформагенства «КримІнформ», 27 березня у Симферополі відбулась прес-конференція голови Республіканського комітету з охорони навколишнього природного середовища Геннадія Нараєва [3]. За його словами, питання управління кримськими заповідниками піднімалося на зустрічі з делегацією Міністерства екології та природних ресурсів Російської Федерації. «Ми хочемо зберегти кримські заповідники у своїй юрисдикції» , - зазначив Нараєв у своєму виступі.

Вже зараз, на рівні з лісгоспами, заповідники підпорядкували Рескомлісу [4]. 4 квітня видала Розпорядження №290-р «О некоторых вопросах посещения природных комплексов натерритории Республики Крым», яким зупинила будь-яку плату за відвідування всіх територій в системі Рескомлісу, включно з об’єктами ПЗФ. Цим розпорядженням Рескомлісу доручено обмежити відвідування об’єктів ПЗФ та забезпечити протипожежну безпеку в них; підготувати пропозиції щодо створення державного підприємства, якому мають бути підпорядковані установи ПЗФ Криму.

Дана заява лежить поза правовим полем РФ, оскільки заповідники та нацпарки є об’єктами федерального значення і мають бути підпорядкованими Мінприроди РФ. Направленій до Криму делегації Мінприроди РФ люди Аксьонова пояснили, що не планують виконувати російське законодавство і будуть самотужки розпоряджатись заповідниками. Міністр екології РФ на зустрічі з В. Путіним 4.04.2014 заявив про необхідність посиленої охорони кримських ПЗФ і недопущення втрат заповідних земель[5].

«Дивною є ситуація, коли керівництво Криму не визнає ні українського ні російського законодавства, – коментує ситуацію заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк. – Протягом кількох років українські природоохоронці боролись проти забудови 700 гектарів Ялтинського заповідника та багатьох інших територій природно-заповідного фонду Криму. У цій боротьбі українська громадськість виступала проти корумпованої влади Криму. Тепер же, коли Крим заявив відділення до Росії, російські природоохоронці (разом з російськими чиновниками «прийняли естафету» і продовжують боротьбу за заповідники проти корумпованої влади Криму».

[1] http://pryroda.in.ua/zapzf/krym-zayavlyaye-pro-namir-ihnoruvaty-ekolohichni-zakony-rosiyi/
[2] http://newsru.ua/finance/26mar2014/parlament.html
[3] http://www.c-inform.info/news/id/2211
[4] http://izvestia.ru/news/568765
[5] http://news.allcrimea.net/news/2014/4/4/v-krymu-usilyat-ohranu-zapovednikov-9302/

ak1



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.