Стало відоме реальне ім'я офіцера ГРУ ЗС РФ (позивний «Стрєлок»)

srelok

 
В рамках Антитерористичної операції СБУ контррозвідкою Служби безпеки України встановлено реальне ім’я та прізвище офіцера Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації, який діє в Україні під іменем Ігоря Стрєлкова (позивний «Стрєлок»).


Про це повідомляє прес-центр СБ України, передають «Конфлікти і закони».

Це громадянин РФ, полковник Ігор Всеволодович Гіркін. Народився 17 грудня 1970 року, номер паспорта громадянина РФ №4506460961, зареєстрований у Москві за адресою: Шенкурський проїзд, буд.8Б, кв. 136. Раніше неодноразово відвідував Україну з російським закордонним паспортом. Востаннє легально він перетнув український кордон 26 лютого 2014 року – прилетів рейсом Шереметьєво – Сімферополь. В ніч з 26 на 27 лютого відбулося захоплення ВР АРК, що стало початком анексії півострова.

Встановлено також причетність групи «Стрєлка» до викрадення представників ОБСЄ на Донеччині. Затримання відбулося за безпосередньої команди диверсанта Ігоря Бєзлєра (позивний «Бес»). Про це свідчать записи телефонних розмов Бєзлєра з його підлеглими.

Нагадуємо, що громадянина Російської Федерації Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) Службою безпеки України оголошено у розшук. Щодо нього розпочато кримінальне провадження за фактом організації умисного вбивства та вчинення дій на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, проведення диверсійно-підривної діяльності, а також організації масових заворушень на території східних областей України.

Встановлено, що на початку квітня Стрєлков отримав прямий наказ із Москви розпочати масштабну диверсійну операцію на материковій частині України, зокрема в Донецькій і Луганській областях.

Як повідомлялося раніше, Службою безпеки з’ясовано, що члени розвідувально-диверсійної групи у складі понад 30 осіб під командуванням Стрєлкова 13 квітня 2014 року вчинили озброєний напад на співробітників СБУ, під час якого загинув один співробітник СБУ і троє були поранені.

Стрєлков також керував діями озброєних осіб, які незаконно утримували військовослужбовців 25-ої окремої повітряно-десантної бригади ВДВ ЗС України у м. Слов’янськ 16 квітня 2014 року.

Встановлено причетність Стрєлкова до вбивства депутата Горлівської міської ради Володимира Рибака.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.