Прокуратура має намір оголосити підозру 9 правоохоронцям за злочини проти активістів Майдану

maydan rozsliduvannya

 
Прокуратура міста Києва вже найближчим часом оголосить про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень шістьом співробітникам рядового складу МВС України, а також трьом високопосадовцям системи органів внутрішніх справ.


Про це сьогодні на брифінгу заявив прокурор міста Києва Микола Герасимюк, коментуючи стан розслідування кримінальних проваджень пов’язаних з подіями, що відбувались під час акцій протестів у центральній частині м. Києва з листопада 2013 по лютий 2014 року, повідомляють «Конфлікти і закони».

«Для усіх нас важливо, щоб були покарані не тільки організатори, які, на жаль, зараз для нас недосяжні, але й виконавці», - сказав прокурор м. Києва.

Він також повідомив, що на разі в рамках розслідування, розпочатого за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст.364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем), ст.366 КК України (Службове підроблення), ст.367 КК України (Службова недбалість), допитано 639 свідків та 261 потерпілий, проведено понад чотириста інших слідчих дій. «Деякі наші слідчі повертаються з роботи у ночі», - зазначив М.Герасимюк.

За його словами, головна складність слідства - це встановлення фігурантів, які безпосередньо наносили потерпілим тілесні ушкодження. «Усі правоохоронці були одягнені в однакову форму, були в масках. З однаковими розпізнавальними ознаками і шевронами. Ми не могли для себе зрозуміти і встановити, який це був конкретно підрозділ. Якщо це був «Беркут», то це був не тільки київський  «Беркут», а «Беркут» з усієї України. Якщо це були внутрішні війська, то це були військовослужбовці не з однієї військової частини. Це були частини з різних регіонів України».

Прокурор м. Києва також подякував засобам масової інформації, які допомогли слідчим органам у розслідуванні. «Фактично, ми пішли на безпрецедентний крок - аби уникнути бюрократичної тяганини, якнайшвидше розкрити резонансну справу, слідчі прокуратури надали свої контактні дані для тих, хто постраждав від дій правоохоронців. І зараз я можу сказати, що це був абсолютно правильний крок, це дало свій результат. Люди звертаються. Загалом звернулося понад 200 постраждалих», - сказав він.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.