Прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження за фактом укриття злочинів проти активістів Майдану

ukrittya zlochini

 
Внаслідок службової недбалості керівників прокуратури Шевченківського району та районного управління міліції фактично не розслідувались понад 350 фактів заподіяння громадянам тілесних ушкоджень під час подій в центрі столиці 18-20 лютого 2014 року. Такі дані було встановлено під час перевірки, проведеної апаратом прокуратури міста Києва, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі прокуратури Києва.


Через несумлінне ставлення працівників правоохоронних органів району до виконання своїх службових обов’язків відбулося укриття злочинів від обліку. Місцезнаходження 190 матеріалів цієї категорії, зареєстрованих Шевченківським РУ ГУМВС України в місті Києві, на цей час взагалі не відомо.

Все це завдало істотної шкоди правам та інтересам потерпілих, унеможливило швидке, повне і неупереджене розслідування учинених щодо них злочинів.

«Ми продовжуємо процес самоочищення і люстрації. Правоохоронці мали вносити дані в Єдиний реєстр досудових розслідувань і проводити слідство. Цього не було зроблено. Це є злочином, за який треба нести відповідальність», - зазначив прокурор Києва Микола Герасимюк.

З огляду на це прокуратура міста Києва розпочала кримінальне провадження щодо керівників прокуратури та райуправління міліції Шевченківського району міста Києва за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Досудове розслідування проводиться слідчим управлінням прокуратури міста Києва.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.