Карпунцов: Оробець попереджали про порушення закону щодо порядку висування в мери, однак вона їх не усунула

karpuntsov mova

 
Кандидат в мери Києва Леся Оробець мала час для усунення порушень закону щодо порядку висування в мери Києва та уникнення скасування її реєстрації. Про це заявив народний депутат від «УДАРу» Валерій Карпунцов, повідомляють «Конфлікти і закони».


Карпунцов зауважив, що питання про реєстрацію кандидатів у депутати Київради, включених до виборчого списку партії «Нове життя», під номером 1 якого значилась Леся Оробець, розглядалося ще 29 квітня. Водночас, додав народний депутат, представники місцевих організацій політичних партій, які були присутні на цьому засіданні, звернули увагу членів виборчої комісії, що у разі реєстрації вказаного виборчого списку можуть виникнути обставини для «подвійного» скасування реєстрації – кандидата на посаду мера та кандидата у депутати Київради Оробець. «Закон про місцеві вибори чітко та однозначно передбачає, що особа може бути висунута, зокрема від місцевої організації лише однієї політичної партії або шляхом самовисування», - сказав Валерій Карпунцов.

За його словами, Оробець прибула до комісії зі своїми представниками для з’ясування вказаних обставин. Валерій Карпунцов додав, що члени Київської міської виборчої комісії повідомили, що правових підстав для скасування реєстрації кандидата на посаду Київського міського голови Оробець немає, але після реєстрації виборчого списку Київської міської організації партії «Нове життя», в якому вона значиться під № 1, такі правові підстави настануть.

«Таким чином, у Оробець було близько двох тижнів для усунення порушень Закону в частині її одночасного висування від місцевої організації партії та шляхом самовисування. Але жодних дій нею не було вчинено, що і призвело до ухвалення рішення про скасування її реєстрації як кандидата на посаду мера Києва та як кандидата у депутати Київради від партії «Нове життя», - зазначив Валерій Карпунцов.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.