Людей в Одесі 2 травня травили хлороформ - результати експертиз

hlor1

 
За словами заступника Міністра внутрішніх справ-начальника Головного слідчого управління МВС України Віталія Сакала, за фактами подій в Одесі відкриті кримінальні провадження за 6-ма статтями Кримінального кодексу України. Слідчі планують залучити до проведення експертиз найкращих іноземних фахівців. Про це він повідомив на прес-конференції у Міністерстві внутрішніх справ, передають «Конфлікти і закони».


Нагадаємо, що 2 травня в Одесі загинуло 48 осіб, 6 з них – від вогнепальних поранень, 10 – після падіння з висоти при спробі врятуватися від пожежі в Будинку профспілок. Ще 32 особи загинули через отруєння газами та випарами, а також внаслідок контакту з димом та полум’ям під час перебування всередині палаючої будівлі.

За словами Віталія Сакала, для розслідування подій, що сталися на початку травня в Одесі, створено потужну слідчо-оперативну групу. До її складу увійшли близько 200 працівників МВС та СБУ, в тому числі – майже 150 слідчих. Правоохоронці відпрацьовують 4 версії, основною з яких є організація масових заворушень та вбивств на замовлення керівників екстремістських груп з метою дестабілізації обстановки як в Одеській області, так і інших регіонах України.

Розглядаються також версії щодо організації масових заворушень та вбивств представниками місцевої влади та правоохоронних органів з метою дискредитації центральних органів влади України, а також як наслідок неконтрольованих дій футбольних фанатів ФК тощо.

Віталій Сакал зазначив, слідчі вже отримали експертний висновок комплексної експертизи нафтопродуктів і паливно-мастильних матеріалів. Згідно з ним, у пожежному смітті, вилученому з місця події, виявлено присутність хлороформу. Ця речовина не входить до переліку нафтопродуктів та паливно-мастильних матеріалів, які використано для підпалу, однак вона була використана у приміщенні будинку. Хлороформ, як свідчать данні зазначеної експертизи, при вдиханні у великій кількості провокує зупинку дихання.

– Тому саме виділення вказаної сполуки під час горіння, очевидно, і потягло загибель осіб, які опинилися в тому місці, де його було використано, – наголосив Віталій Сакал.

За його словами, українські правоохоронці направили запит до Посольства Держави Ізраїль в Україні, в якому просять про допомогу фахівців цієї країни у проведення кваліфікованих та ретельних експертиз. Вони мають дати відповіді на питання, скільки було хлороформу, в яких пропорціях він був, чи змішаний з бензином або соляркою.

– Вони розставлять всі крапки над «і» у цих питаннях, – наголосив Віталій Сакал.

Презентація, що оприлюднена на прес-конференції:

hlor2

hlor3

hlor4

hlor5

hlor6



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.