За фактами перешкоджання виборчому процесу на Сході України розпочато 83 кримінальних провадження

gpu lutsenko zayava

 
Правоохоронними органами на даний час зареєстровано 83 кримінальних проваджень за фактами перешкоджання виборчому процесу на території Донецької та Луганської областей. Про це журналістам повідомив начальник Головного управління Генеральної прокуратури Микола Гошовський, передають «Конфлікти і закони».


За його словами, сепаратисти та терористи, які діють на південному сході України, намагаються усіма способами зірвати виборчий процес у регіоні.

«Відбувається захоплення виборчих дільниць, знищення виборчої документації, пошкодження серверного обладнання. Є випадки викрадення членів виборчих комісій», — зазначив М.Гошовський.

«Загалом за фактами, пов’язаними із проявами сепаратизму, посягань на територіальну цілісність і недоторканість України, вчиненням терористичних актів та фінансування тероризму, сепаратизму розпочато 612 кримінальних проваджень. В рамках розслідування цих проваджень оголошено про підозру 381 особі, з яких 102 підозрюваних перебувають під вартою, відносно 147 осіб обрані запобіжні заходи у виді домашнього арешту», - поінформував начальник Головного управління.

Він також зазначив, що у всіх кримінальних провадженнях, окрім проведення першочергових слідчих дій, призначено і проводяться судово-лінгвістичні, судово-психолого-лінгвістичні, балістичні, фоноскопічні, судово-портретні, медико-криміналістичні експертизи.

«Розслідування у вказаних кримінальних провадженнях суттєво ускладнюється не тільки тривалістю проведення великої кількості експертних досліджень, але й необхідністю проведення низки слідчих дій на територіях, де зараз фактично відбуваються бойові дії. Незважаючи на це, правоохоронними органами і надалі вживатимуться усі необхідні заходи для знешкодження цих злочинних формувань», - повідомив Микола Гошовський.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.