Розпочато розслідування стосовно Андрія Портнова та Олени Лукаш

portnov lukash

 
Прокуратура міста Києва зареєструвала кримінальні провадження за фактами вчинення протиправних дій колишнім заступником Глави Адміністрації Президента України Андрієм Портновим та екс-міністром юстиції Оленою Лукаш. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури Києва.


У червні 2010 року А.Портнов, використовуючи своє службове становище, незаконно очолив кафедру конституційного права Київського національного університету імені Т. Шевченка, а також заволодів коштами університету.

«Він жодного разу не з’являвся на лекціях, але при цьому отримував зарплату», - пояснив заступник прокурора міста Києва Андрій Приз.

Крім того, з метою незаконного впливу на судову систему України вже як представник вищого навчального закладу Портнов став членом Вищої ради юстиції.

За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Також прокуратурою столиці внесені відомості до ЄРДР про вчинення колишнім Міністром юстиції України О.Лукаш кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 367 (службова недбалість), ч. 2 ст. 361 КК України (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку), пов’язаних з припиненням роботи всіх Єдиних та Державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України.

Так, О. Лукаш у жовтні 2013 року, обіймаючи посаду Міністра юстиції України, надала вказівку т.в.о. генерального директора ДП «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України внести незаконні зміни до комп’ютерних програм, що забезпечують функціонування Єдиних та Державних реєстрів. Внаслідок таких дій в роботі Реєстрів відбулись збої, що призвело до несанкціонованого блокування інформації та спотворення процесу її обробки.

Досудове розслідування у вказаних кримінальних провадженнях здійснюється слідчим управлінням прокуратури міста Києва.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.