Відкрито кримінальне провадження за фактом вимагання О. Клименком у екс-ректора Податкової академії 20 млн грн

klimenko melnik

 
Генеральна прокуратура України за заявою колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби України Петра Мельника зареєструвала кримінальне провадження стосовно колишнього Міністра доходів і зборів України Олександра Клименка за фактом вимагання коштів. Про це повідомив заступник Генерального прокурора України Олексій Баганець під час сьогоднішнього брифінгу щодо боротьби з корупцією, передають «Конфлікти і закони».


За інформацією Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України О. Клименко впродовж 2012-2013 років, зловживаючи своїм службовим становищем, неодноразово погрожував екс-ректору зменшити бюджетне фінансування діяльності університету у випадку ненадання йому 20 млн гривень.

Відомості про вказане правопорушення внесено до ЄРДР за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки).

Крім цього, Генеральна прокуратура України проводить досудове розслідування у кримінальних провадженнях стосовно колишнього Міністра доходів і зборів України Олександра Клименка за ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом в особливо великому розмірі) та за ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення, якщо його предметом була неправомірна вигода в особливо великих розмірах).

Зокрема, слідством встановлено, що за період перебування О. Клименка на посадах Голови Державної податкової служби України та Міністра доходів і зборів України на його ім’я протягом 3-х останніх років було відкрито 23 рахунки у 7 банківських установах, на які загалом надійшло 38 млн грн, походження яких наразі встановлюється.

Також під час досудового розслідування встановлено, що за цей же період на рахунки його дружини Олени Клименко надійшло понад 396, 6 млн грн, а на рахунки брата Антона Клименка загалом надійшло понад 446, 5 млн грн, які були витрачені в основному на оплату бронювання та проживання в готелях, оплату товарів, робіт та послуг.

Таким чином, фінансові операції, пов’язані із надходженням коштів на рахунки близьких родичів Олександра Клименка, є його прихованими доходами, пов’язаними із службовою діяльністю на посадах Голови Державної податкової служби України, Міністра доходів і зборів України та можуть бути задіяні у схемах відмивання коштів, здобутих злочинним шляхом. Походження вказаних коштів також встановлюється.

Крім цього, Генеральною прокуратурою України розслідується кримінальне провадження стосовно О. Клименка за фактом організації низки підприємств, для яких створювалися податкові площадки з метою мінімізації податкових зобов’язань. Тільки за рахунок цих підприємств мало місце ухилення від сплати податків на суму понад 6 млрд гривень.

Відомості про цей факт внесено до ЄРДР за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу України.

29 квітня 2014 по одному із епізодів, а саме зловживання владою або службовим становищем, О. Клименку повідомлено про підозру.

8 травня 2014 він оголошений в розшук, здійснення якого доручено Службі Безпеки України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.