ГПУ відкрила кримінальне провадження проти Богатирьової

bogatiryova kriminal

 
Генеральна прокуратура України розслідує кримінальне провадження, відкрите за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України за фактом розтрати державних коштів службовими особами Міністерства охорони здоров’я України, в тому числі особисто колишнім Міністром МОЗ України.


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Генпрокуратури.

За даними Головного слідчого управління Генпрокуратури, йдеться про розтрату 63,5 млн грн при здійсненні упродовж 2011-2013 років закупівлі імунобіологічних препаратів, лікарських засобів, виробів медичного призначення і обладнання за суттєво завищеними цінами, а також коштів в сумі 279 млн грн, які були використані в першій половині 2013 року на закупівлю інсулінів «Індар» у ПрАТ «По виробництву інсулінів «Індар».

Крім того, Головне управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Генеральної прокуратури розпочало кримінальне провадження за фактом вчинення службовими особами Міністерства охорони здоров’я України кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки).

Так, у ході прокурорської перевірки встановлено, що вказані службові особи умисно, всупереч забороні Державної служби України з лікарських засобів на реалізацію, зберігання та застосування імунобіологічних препаратів, безпідставно перерахували товариству бюджетні кошти на загальну суму 6,4 млн грн.

Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні здійснює прокуратура м. Києва.

Нагадаємо, за результатами перевірок, проведених Генеральною прокуратурою України, розпочато кримінальне провадження стосовно службових осіб ПрАТ «По виробництву інсулінів «Індар», які умисно протиправно завищили ціни на лікарські засоби, що закуповувались Міністерством охорони здоров’я України, чим завдано державі збитків на суму 3,3 млн грн (ч. 2 ст. 364-1 Кримінального кодексу України).



Коментарі

  +0 #1 Ізя 19 июн. 2014 г., 14:06:50
порвати падлу (шмапу) на шматки
  +0 #2 Макс 19 июн. 2014 г., 14:07:46
ШЛЮХУ ЗА СКОРУЮ ПОМОЩЬ ПРИВЯЗАТЬ И ПО АСФАЛЬТУ ПРОЧЕСАТЬ ТАК ЧТОБЫ И ОДЕЖДЫ НЕ ОСТАЛОСЬ ЧТОБЫ С ЛИЦА ЗЕМЛИ ТАКАЯ ТВАРЬ СТЕРЛАСЬ ШЛЮХА ВОНЮЧАЯ

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.