Виконавське шахрайство, зав’язане на «Кредитних ініціативах»

kredit initsiativi

 
25 червня 2014 року представники ГО «Правова держава» разом із громадською ініціативою «Громадський контроль банків», які об’єднують позичальників – колишніх клієнтів банків, чиї кредити були перепродані факторинговій компанії ТОВ «Кредитні ініціативи», відвідають Броварський МВ ГУ МВС України, щоб дізнатися, як проходить досудове розслідування за ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) відносно співробітників ТОВ «Кредитні ініціативи», а також Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг.


Кримінальне провадження щодо неправомірних дій ТОВ «Кредитні ініціативи» було відкрито влітку 2013 р. за колективною заявою громадян, і кількість заявників тільки збільшується, але колектори безперешкодно продовжують здійснювати злочинну діяльність, використовуючи нотаріусів, суди і виконавчу службу!

У кінці 2012 року ТОВ «Кредитні ініціативи» викупило борги фізичних осіб у кількох банківських установ за 5-10% їх реальної вартості. Це відступлення прав вимоги за кредитними зобов’язаннями в іноземній валюті відбулося з численними порушеннями українського законодавства, одне з яких – відсутність у ТОВ «Кредитні ініціативи» дозволу НБУ на здійснення операцій з валютними цінностями, а отже дана установа не мала права ні купувати валютні кредити, ні в подальшому вимагати від позичальників виконувати свої зобов’язання в іноземній валюті.

Ми вимагаємо визнати недійсним відступлення прав вимоги за кредитами в іноземній валюті факторинговим компаніям, у яких відсутня генеральна ліцензія Національного банку України на операції з іноземною валютою, та притягнення винних осіб до відповідальності.

ТОВ «Кредитні ініціативи», статутний капітал якого складає 142 млн. грн., не має власного офісу і не здійснює господарської діяльності за місцем своєї юридичної адреси, яка вказана ними при реєстрації. Засновником ТОВ «Кредитні ініціативи» є офшорна компанія «ЧібейлЛімітед» з м. Нікосія (Кіпр), що насправді належить ПАТ «Альфа-банк» і керується його менеджментом.

Відступлення прав вимоги за споживчими кредитами порушує права споживачів фінансових послуг. ТОВ «Кредитні ініціативи» розгорнуло масову агресивну діяльність з вимагання коштів і заставного майна у колишніх позичальників банків, використовуючи інформацію, що складає банківську таємницю і на розголошення якої клієнти не давали згоди. Колишні клієнти банків, кредити яких були продані даному товариству, регулярно отримують телефонні дзвінки або смс, а також письмові вимоги з погрозами, включаючи наклейки на двері. Така діяльність підпадає під визначення «шахрайство та здирництво».

На пропозицію позичальників перевести правовідносини у правове поле ТОВ «Кредитні ініціативи» категорично відмовляється підписувати додаткові угоди з клієнтами і не бажає належним чином оформити договірні відносини. Навпаки, для залякування використовують різні методи тиску на клієнтів і розсилають на домашні адреси підроблені свідоцтва про право власності, у яких прізвище власника вже змінено на ТОВ «КІ», підроблені повідомлення від Київенерго про зміну власника квартири та листи з погрозами про позбавлення батьківських прав, виселення, фабрикування кримінальних справ проти позичальників тощо. Шахрайську діяльність ТОВ «КІ» здійснює за прямими вказівками керівництва ПАТ «Альфа-банк», якому і належить дана компанія.

Національна комісія, що регулює ринок фінансових послуг, не здійснює достатнього нагляду та контролю за діяльністю фінансових установ, особливо тих, що надають послуги з факторингу, яким банки відступають права вимоги за споживчими кредитами за 5-10% від номіналу. Таким чином, банки уникають оподаткування, а дохід, отриманий від стягнення факторинговою компанією усієї суми боргу чи майна позичальника, виводиться в офшори.

Факторинг – економічна сутність якого полягає у прискоренні обігу капіталу в економіці, фактично виконує лише функцію виведення коштів з країни в офшорні зони та уникнення оподаткування. Адже, кошти, стягнуті ТОВ «Кредитні ініціативи» шляхом неправомірних рішень або злочинних дій нотаріусів, не повертаються в економіку країни, а просто виводяться засновниками даного товариства закордон.

Поки існують злочинні схеми «відступлення» прав вимоги за кредитами від банків до фінансових установ, банки не зацікавлені сідати за стіл переговорів із клієнтами та дотримуватися вимог Закону України «Про захист прав споживачів».

Банки організували не лише знищення середнього класу, а влаштували геноцид нашого народу, а попередня влада разом із корумпованою судовою системою цьому сприяла!

Тому ми вимагаємо від Броварського МВС належним чином провести розслідування шахрайських дій ТОВ «Кредитні ініціативи», що кваліфікуються за ст. 190, та притягнути винних осіб до відповідальності.

Ми закликаємо Нацкомфінпослуг здійснювати контроль за дотриманням фінансовими установами вимог Закону України «Про захист прав споживачів», валютного законодавства та нормативно-правових актів Нацкомфінпослуг та НБУ.

Громадяни України, об’єднуйтесь у боротьбі за захист своїх прав проти свавілля банків та фінансових установ, за справедливу банківську та фінансову систему!

25 червня 2014 р. о 9-30 активісти планують відвідати Броварський МВ ГУМВС України за адресою: Київська область, місто Бровари, вул. Кірова 24.

О 12-00 – акція продовжиться пікетуванням офісу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (01001, м. Київ-1, вулиця Б. Грінченка, 3) та головного офісу ПАТ «Альфа-банк» за адресою м. Київ, вул. Десятинна 4/6.



Коментарі

  +1 #1 світлана 22 мар. 2018 г., 17:15:45
Мені пишуть постійно листи з погрозами,з тов кредитні ініціативи.Я маю 3дітей і скільки непросила шо дайте змогу платити мені частинами чи вишліть ксерокопію договору про те шо ви дійсно те що я платитиму ітими на погашення мого боргу в альфа банк або про те що ви викупили мій борг і коли що я нічого про це незнала шо мій борг перепраданий.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.