У Маріуполі затримано міліціонера-зрадника, який керував диверсійною групою НВФ «Восток»

sbu rivne

 
Контррозвідкою СБУ спільно з МВС України у зоні АТО виявлено та затримано зрадника в лавах МВС, майора міліції, остання посада - виконувач обов’язків начальника штабу Орджонікідзевського РВ Маріупольського МУ ГУ МВС України в Донецькій області.


Про це повідомляє прес-центр СБ України, передають «Конфлікти і закони».

«Перевертень у погонах», громадянин України «І.» 1969 р.н. був одним із керівників диверсійної групи НВФ «Восток», основну частину якої у результаті проведення спецоперації 21 вересня ц.р. затримано у взаємодії з підрозділами Нацгвардії, МВС «Омега» та  «Азов».

Шляхом припинення діяльності цієї ДРГ, попереджено заплановані злочинцями на найближчий час терористичні акти на території м. Маріуполь та прилеглих районів (Володарський, Першотравневий, Новоазовський). З цією метою члени ДРГ виїжджали до м. Донецьк та до РФ, де отримали зброю і вибухівку, а також пройшли навчання і відповідні інструктажі. У них вилучено топографічні карти м. Маріуполя та Донецької області з позначками адмінбудівель у м. Маріуполь, рапорт на ім'я «командира ДРГ Маріуполя» про готовність групи до проведення диверсійної діяльності, 3 ручні гранатомети РПГ-26 «Аглень», снайперську гвинтівку нового зразка російського виробництва калібру «7,62», 7 автоматів Калашникова АК-74 із 10 спорядженими магазинами, 4 пістолети ПМ, 3 гранати РГД-5, значну кількість світлошумових гранат, сигнальних ракет, а також амуніцію для зброї, камуфляжі, радіостанції. Усі члени групи мають досвід бойових дій в умовах міста та брали безпосередню участь в озброєному нападі 09 травня ц.р. на будівлю Маріупольського МУВС ГУ МВСУ в Донецькій області, в ході якого будівлю було зруйновано, є загиблі з числа співробітників правоохоронних органів, військовослужбовців та цивільних осіб. Також злочинці причетні до вбивств підприємців м. Маріуполь з метою заволодіння їх грошовими коштами. Здійснюються відповідні оперативно-пошукові та слідчі дії в рамках ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Встановлено, що затриманий майор міліції стояв біля витоків формування диверсійної групи НВФ «Восток». Спільно з керівником ДРГ - колишнім співробітником МВС України «Н.», 1958 р.н. (прізвисько «Мангуст», «Бешеный майор» або «БМ», має прямі контакти з І. Стрілковим, О. Ходаковським, представниками російських спецслужб) планував та організовував напад її членів на міське управління МВС України. При цьому підступно сприяв проникненню терористів у будівлю, для чого напередодні отримав від «Н.» зброю (2 автомати та 2 пістолети) та забезпечив вогневу підтримку нападникам зсередини приміщення. Наприкінці серпня ц.р. «І.» з використанням службового становища здійснював заходи щодо безперешкодного проникнення членів ДРГ з м. Донецьк до м. Маріуполь для здійснення диверсійних та терористичних актів.

Під час затримання у майора-перевертня правоохоронці вилучили 1 РПГ, 3 гранати, АКСУ, ПМ та боєкомплекти до них, а також інші докази, які підтверджують його протиправну діяльність. Стосовно зрадника здійснюються відповідні оперативно-пошукові та слідчі дії в рамках кримінального провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.