Автоматичне продовження утримання під вартою неприпустимо, - ВССУ

femida lutsenko

 
На засіданні Пленуму ВССУ 19 грудня 2014 були затверджені узагальнення судової практики застосування судами першої та апеляційної інстанцій процесуального законодавства про обрання, продовження запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, повідомляють «Конфлікти і закони» з посиланням на antiraid.com.ua.


В узагальненні приділено увагу забезпеченню належного процесуального порядку продовження строків запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою на різних стадіях кримінального провадження. Висвітлено питання сутності періодичного судового контролю над законністю застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою в судовому провадженні, а також про наявність правових підстав для апеляційного оскарження процесуальних рішень про продовження терміну утримання під вартою, прийнятих в порядку ст. 331 КПК. Також звернуто увагу суддів на те, що при застосуванні ч. 3 ст. 315 КПК необхідно враховувати практику ЄСПЛ, яка одночасно з визначенням законних випадків тримання особи під вартою і процесуальних гарантій обрання та продовження застосування таких заходів однозначно визнає неправильним «автоматичне» продовження застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

На основі цього узагальнення судам буде направлено лист для використання в практичній роботі.

Також Пленумом було прийнято постанову «Про застосування судами міжнародних договорів України при здійсненні правосуддя».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.