ГПУ хоче зняти будь-які грифи секретності із матеріалів справи О. Пукача

sekret pukach

 
Генеральна прокуратура України вкотре наголошує, що виступає за відкритість судового процесу у кримінальній справі за обвинуваченням колишнього генерала МВС О. Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».


У відомстві нагадують, що ця кримінальна справа знаходиться на розгляді в апеляційному суді міста Києва. Її розгляд у відкритому судовому засіданні ускладнюється наявністю в матеріалах відомостей, що містять державну таємницю.

Відповідно до чинного законодавства прерогативу у здійсненні заходів щодо перегляду грифів секретності має лише той орган, де на даний час знаходяться матеріали справи. У зв’язку з цим Генеральна прокуратура України звернулась з листом до голови апеляційного суду міста Києва про створення експертної комісії у складі представників апеляційного суду та відповідних відомств для вирішення питання про можливість перегляду грифів секретності.

Генеральна прокуратура України готова направити своїх фахівців для участі в роботі цієї експертної комісії.

Вкотре наголошуємо, що свого часу гриф секретності у кримінальній справі за обвинуваченням О. Пукача був наданий на підставі висновку експерта з питань таємниць Міністерства внутрішніх справ України. Тому Генеральна прокуратура України направила лист Міністру внутрішніх справ України з пропозицією звернутися з ініціативою до вказаного суду щодо перегляду грифів секретності у вказаній кримінальній справі.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.