Прокуратура звернулася до суду, щоб змусити суддю С. Волкову ознайомитись з матеріалами її справи

volkova materialy

 
Шевченківській райсуд столиці розгляне клопотання прокуратури міста Києва щодо встановлення граничного строку для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження суддею Печерського райсуду столиці Світланою Волковою. Про це повідомив прокурор міста Києва Сергій Юлдашев, передають «Конфлікти і закони».


За його словами, слідчі столичної прокуратури завершили досудове розслідування за фактом постановлення С.Волковою завідомо неправосудного рішення. З 19 грудня 2014 року матеріали провадження відкриті для ознайомлення підозрюваній та її адвокатам. Однак до цього часу ані Волкова, ані її захисники так і не ознайомилися з матеріалами досудового слідства.

«Тобто вже більше двох місяців суддя Волкова та її адвокати свідомо затягують (саботують) цей процес, щоб не допустити направлення обвинувального акту до суду. І це при тому, що матеріали кримінального провадження складаються лише з 11 томів. Це, насправді, не так вже і багато», - наголосив прокурор.

У зв’язку з цим, столична прокуратура направила до районного суду клопотання про встановлення терміну для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження підозрюваною та її адвокатами.

Нагадаємо, 19 вересня 2014 року суддя Печерського суду Світлана Волкова прийняла рішення про звільнення з-під варти екс-командира роти спеціального призначення полку міліції особливого призначення «Беркут» при ГУМВС України в м. Києві Дмитра Садовника, який підозрюється у розстрілі 39 учасників акцій протесту на вул. Інститутській.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 375 КК України (винесення суддею завідомо неправосудного рішення, що спричинило тяжкі наслідки).

6 жовтня 2014 року судді С. Волковій повідомлено про підозру у вчиненні цього злочину.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.