Розпочато кримінальне провадження стосовно екс-керівника управління столичної прокуратури Віталія Баганця

prok riev new

 
Слідчим відділом прокуратури міста Києва за зверненням народних депутатів України розпочато кримінальне провадження стосовно колишнього начальника управління прокуратури м. Києва Віталія Баганця за фактом вчинення ним особливо тяжкого злочину.


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури Києва.

У депутатському зверненні, зокрема, наведено факти протиправної діяльності В. Баганця. Так, перебуваючи на посаді начальника управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні в прокуратурі міста Києва з 27.03.2014 по 07.11.2014 року, він неодноразово надавав підпорядкованим йому прокурорам незаконні вказівки щодо блокування розслідування кримінальних проваджень за фактами ведення нелегального грального бізнесу на території столиці.

За попередніми даними, за сприяння В. Баганця на території міста Києва нелегально працювало близько сотні гральних салонів та підпільних казино, зокрема, так звана мережа «БОСС».

Про це свідчать численні рапорти співробітників прокуратур Голосіївського, Деснянського, Дніпровського та Святошинського районів м. Києва, які були раніше оприлюднені у ЗМІ. У цих документах прокурори звинувачують колишнього керівника управління у причетності до незаконних схем організації грального бізнесу та перешкоджанні подальшому розслідуванню цих злочинів.

Також установлено, що, окрім тиску на своїх підлеглих, В. Баганець намагався незаконно впливати й на дії працівників міліції, які розслідували кримінальні провадження даної категорії. Зокрема, у телефонному режимі він вимагав від міліціонерів припинити проведення слідчих дій в окремих гральних закладах, а також, незважаючи на рішення суду, забороняв вилучати звідти нелегальне обладнання.

«Під час виїзду слідчо-оперативних груп на місця, де надаються послуги у сфері грального бізнесу, на працівників міліції відбувається тиск з боку одного з керівників прокуратури міста Києва. Відповідно до інформації, яка надана керівництвом Деснянського райуправління міліції, вищезазначені гральні заклади, які відомі під назвою «БОСС», здійснюють свою діяльність за сприяння начальника управління прокуратури міста Києва Баганця В.О.» - йдеться у документах.

Відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 203-2 КК України, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Наразі у кримінальному провадженні виконується весь комплекс необхідних слідчих дій.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.