Асоціація правників України висловлює глибоке занепокоєння фактом порушення професійних прав адвоката

29advokati

 
Асоціація правників України висловлює глибоке занепокоєння фактом перешкоджання здійсненню адвокатської діяльності адвокату Олегу Володимировичу Мицику, яке було скоєне днями в смт. Славське Львівської області, при спробі останнього надати правову допомогу своєму клієнту.


26 травня 2015 року до адвоката звернулась громадянка України з проханням здійснити захист її чоловіка у кримінальному провадженні. Зокрема, остання повідомила про його затримання біля власного будинку працівниками правоохоронних органів та початок проведення обшуку. По прибуттю до помешкання клієнта між сторонами було укладено договір про надання правової допомоги у даному кримінальному провадженні, а також оформлено ордери на надання правової допомоги. Не зважаючи на це, працівники правоохоронних органів не допустили адвоката до участі у проведенні обшуку та відмовили у наданні конфіденційної зустрічі з затриманою особою.

Більше того, службовими особами було застосовано фізичне насильство, здійснено болісні та інші дії, що ображають особисту гідність адвоката, результатом яких стало заподіяння тілесних ушкоджень Олегу Мицику.

Враховуючи, що за останній час це черговий випадок порушення прав адвокатів, Асоціація правників України не може залишитись осторонь цієї події та звертає увагу представників влади, що чинним законодавством, зокрема п. 6 ст. 23 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» передбачено, що життя, здоров’я, честь і гідність адвоката та членів його сім’ї, їх майно перебувають під охороною держави, а посягання на них тягнуть відповідальність, передбачену законом.

Міжнародним законодавством, зокрема статтею 16 «Основних положень про роль адвокатів», прийнятих Конгресом ООН, передбачено обов’язок уряду забезпечити адвокатам можливість здійснювати їх професійні обов’язки без залякування, перешкод, завдання проблем і недоречного втручання. А в разі, якщо безпека адвокатів перебуває під загрозою у зв’язку з виконанням професійних обов’язків, вони мають бути адекватно захищені владою.

Асоціація правників України, як провідна правнича організація країни, глибоко засуджує вчинені дії, що порушують основоположні професійні права та гарантії адвоката, та звертається до Генерального прокурора України з проханням розпочати досудове розслідування та вжити усіх можливих заходів щодо недопущення подібних правопорушень у майбутньому.

Джерело: uba.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.