У Молдові затримали ватажка терористичної групи «Сомалі»

givi1

 
Контррозвідники Служби безпеки України спільно з спецслужбами Республіки Молдова затримали «командира» однієї з батарей терористичної групи «Сомалі» на прізвисько «Академік». Бойовик прибув до столиці Молдови літаком російських авіаліній.


Про це повідомляє прес-центр СБ України, передають «Конфлікти і закони».

Затриманий бойовик, мешканець Одеси, влітку минулого року пройшов спеціальну військову підготовку на території одного з полігонів у районі н.п. Макіївка Донецької області під керівництвом кадрових військовослужбовців ГРУ Генштабу Збройних сил РФ. Після закінчення курсів йому було присвоєно фейкове офіцерське звання «старший лейтенант».

Бойовик із серпня 2014 до травня 2015 року був командиром батареї бойовиків у складі свого терористичного угруповання, відомого як група «Гіві». Він безпосередньо проводив обстріли та координацію вогню по позиціях сил антитерористичної операції, які дислокувались в районах Донецького аеропорту, н.п. Сніжне, Іловайськ, Дебальцеве та Авдіївка.

Під час обшуку співробітники спецслужб вилучили в затриманого паспорт громадянина України та документи, які доводять його участь у бойових діях на боці терористів т.зв. «ДНР»: «Удостоверение личности старшего лейтенанта», довідка «міністерства оборони «ДНР», що засвідчує втрату «Академіком» у результаті бойових дій документів, які засвідчують його особу та «Увольнительную записку», підписану ватажком його терористичного угруповання. Бойовик «захопив» з собою кілька комплектів військової форми з шевронами 1-ої окремої батальйонно-тактичної групи «Сомалі» та групи «Гіві», шеврони ЗС РФ.

У терориста також вилучено речі, які свідчать про ймовірне залучення бойовика російськими спецслужбами до диверсійно-підривної роботи: військові топографічні карти Донецької області та району населеного пункту Амвросіївка із зазначенням місць дислокації військових формувань ЗСУ, космічний знімок полігону з нанесеними орієнтирами, два флеш-накопичувачі з відомостями окремих «військових формувань «ДНР» з грифами обмеження доступу «для службового користування» і «таємно», дев'ятнадцять плат оперативної пам’яті до персонального комп’ютера, дві сім-карти українського мобільного оператора, USB-модем російського оператора стільникового зв’язку, ключ від сейфа та металева печатка.

Затриманого бойовика доставлено в Україну. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Служба безпеки України продовжить реалізовувати спільні операції з молдовськими колегами, спрямовані на протидію тероризму в обох державах.


givi2

givi3

givi4

givi5



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.